Vlag van Namibië

Namibië
2014

Vlag van Namibië

Namibië 2014

Namibië stond al een paar jaar bij mij in de belangstelling, maar nu, in 2014, komt het er toch een keer van om het land te bezoeken. We laten de reis door Askja Reizen verzorgen en gaan van maandag 28 juli tot en met zondag 17 augustus op rondreis door dit dunbevolkte land, waarbij we zelf gaan rijden. Doel van de reis is het noordwestelijke kwadrant, dat ruw - in de richting van de klok - wordt begrenst door Windhoek - Sossusvlei - Swakopmund - Epupa - Etosha - Waterberg - en nogmaals Windhoek. De reden waarom de uiteindelijke reis behoorlijk afwijkt, is te lezen in het verslag.
Voor geinteresseerden die wat minder geduld hebben, maar wel een snelle indruk willen krijgen is er een aparte weg via de fotoimpressies met grote foto 's.


De heenreis - de wet van Murphy

Op maandag 28 juli vertrekken we in de middag richting Schiphol met de verwachting om de andere ochtend op het vliegveld van Windhoek te staan. Helaas zal het heel anders verlopen en landen we uiteindelijk pas donderdagochtend 31 juli in Namibië. Een bizarre samenloop van omstandigheden, zorgt ervoor dat we uiteindelijk met een vertraging van 42 uur pas op de nationale luchthaven landen.

Swakopmund

Swakopmund - Beach Lodge

Van donderdag 31 juli tot en met zaterdag 2 augustus verblijven we in Swakopmund, een bekende kustplaats in Namibië, die nog veel kenmerken vertoont van de Duitse koloniale tijd. Zo zijn veel straatnamen Duits, zijn veel gebouwen opgetrokken in Duitse stijl en vind je op winkels nog veel Duitstalige namen. In Swakopmund is het vaak mistig, want hier komt de koude Benguelastroom vanaf de Oceaan en botst op de warme lucht boven de kustwoestijnen.

Eronogo Mountains

Spitzkoppe en Erongo Wilderness Lodge

Op zaterdag 2 augustus rijden we naar Spitzkoppe voor een wandeling en vandaar gaan we naar de Erongo Wilderness Lodge. Bij Spitzkoppe zien we rotstekeningen van de San (bosjesmannen) en rond de middag komen we aan bij de Erongo Wilderness Lodge. Deze lodge ligt tussen de bergen op een heuvel, heeft een prima restaurant en terras en er zijn veel vogels. Dat ook de zon nog eens stralend schijnt, komt ons goed uit.

Twijfelfontein Aabadi Mountain Camp

Twijfelfontein - Aabadi Mountain Camp

Van zondag 3 augustus tot en met dinsdag 5 augustus verblijven we in het Aabadi Mountain Camp in Twijfelfontein. Het is een eenvoudig tentenkamp zonder veel voorzieningen, maar er zijn wel veel vogels rond de tent. Daarnaast bezoeken we diverse interessante plekken in de omgeving zoals de rotsgravures en de orgelpijpen van basalt.

Palmwag en Grootberg

Palmwag Lodge en Grootberg Lodge

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 augustus verblijven we in de Palmwag Lodge. Op woensdag doen we een leuke neushoornexcursie vanuit de Grootberg Lodge, maar dat we daar op 7 augustus ook zullen overnachten, staat niet in de planning.

Himba 's in Opuwo

Opuwo - Opuwo Country Hotel

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 augustus verblijven we in Opuwo in het Opuwo Country Hotel. Van hieruit gaan we een kijkje nemen bij een Himbadorp. Het is één van de weinige keren dat we een culturele excursie doen, maar het is wel een erg leuke.

Etosha NP Namibia

Etosha - Dolomite Camp

Van zondag 10 tot en met dinsdag 12 augustus verblijven we Etosha NP. Ons eerste adres is Dolomite Camp, een tentenkamp dat gebouwd is op een heuvel. Het wordt een heerlijk verblijf met veel dieren.

Okaukuejo

Etosha - Okaukuejo

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 augustus verblijven we ook in Etosha, maar dan in Okaukuejo. Dit al wat oudere en erg grote kamp heeft een fantastische waterpoel, waar je 's avonds in het licht het wild kan zien.

Waterberg Guest Farm

Waterberg - Waterberg Guest Farm

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 augustus verblijven we in de Waterberg Guest Farm. Een prima locatie om nog even te relaxen, wat te lezen, het verslag bij te werken, wat vogels te fotograferen en een bezoekje aan het Waterbergplateau te brengen.

Namibië - Epiloog

Epiloog

Tenslotte nog een evaluatie, wat opmerkingen en aanbevelingen van deze avontuurlijke reis met een stroeve start, maar met een prima vervolg. Het mooie weer, de fantastische accommodaties en de vele dieren maken het tot een onvergetelijke beleving, die we niet graag hadden willen missen.

Voor geinteresseerden die wat minder tijd of geduld hebben, maar wel een snelle indruk willen krijgen van onze reis is er een aparte weg via de fotoimpressies met grote foto 's. Via de blauwe (voorwaarts) en rode buttons (terug) is deze route door de site apart te nemen. Onderaan elke fotoimpressie kan men via het keuzemenu terug naar het verslag voor een gedetailleerde beschrijving.


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen