OOSTENRIJK


Omdat Gina, Erik, Caroline en ik jarenlang bergwandelvakanties als de ultieme vorm van vakantievieren zagen, hebben we Oostenrijk al vele keren bezocht. Maar ook in de winter bezoeken we dat land regelmatig. Inmiddels staat de teller van het aantal bezoeken op 40!
Van alle vakanties is er echter alleen een verslag van de laatste jaren dat we er waren.Oetztal

Oetztal
Het Oetztal is een Noord-Zuid gelegen zijdal van het Inndal. De hoogste top is de Wildspitze, die met 3772m de op twee na hoogste berg van Oostenrijk is. Het Oetztal is een prima bestemmming in Tirol, niet alleen om te wandelen, maar ook mountainbiken, kletteren, raften en andere outdooractiviteiten behoren tot de mogelijkheden. We bezochten het al diverse malen, o.a. in 2001, 2002, 2003, 2005 en 2006

Oostenrijk 2001

Van 2001 is er een verslag van de gletschertocht naar de Zwickauerhütte
We maakten deze tocht samen met Piet en Riet van Bommel uit Tilburg. Het was een schitterende tocht. We wandelden vier uur lang door vers gevallen sneeuw onder leiding van berggids Helmut.

Oostenrijk 2002
Van 2002 is er een verslag van de tocht over de Wilhelm-Oltroggeweg
Erik en ik maakten deze tocht samen met Tjeu, Pascalle en Pascal, Piet en Harry. Het was één van de lastigste tochten die we ooit maakten en ook de langste. Ruim 11 uur waren we onderweg. Veel langer dan we gedacht hadden.
Oostenrijk 2003
Van 2003 is er een uitgebreid verslag vanuit Längenfeld.
Het was een prima vakantie met als één van de hoogtepunten de beklimming van de Schrankogel. Met 3497m voor ons een nieuw wandelhoogterecord.
Oostenrijk 2005
Van 2005 is er ook een uitgebreid verslag vanuit Längenfeld.
Deze zomer waren we voor het eerst zonder Erik op pad. Dat was wel even wennen. We deden het rustiger aan dan anders, maar vermaakten ons toch weer prima. Mede doordat ook alle vakantievrienden er waren.
Oostenrijk winter 2004
Zell am See
Zell am See is een populaire bestemming, zowel in de zomer als in de winter. Onze voorkeur had het vooral in de winter, mede doordat we in de zomer te maken hadden met veel regen. In Zell am See heb je allerlei soorten pistes, van "licht"blauw tot "diep"zwart. We overnachten altijd in Schüttdorf wat lekker dicht bij de Areitbaan ligt. We zijn dan ook altijd van vroeg tot laat op de pistes te vinden. We waren er in 2003 en 2004
Oostenrijk 2003
Gina en ik waren al een paar keer voor de geboorte van Erik en Caroline in Zell am See wezen skieën. In 2001 namen we Erik en Caroline mee. Ook Gertjan en Jeannette waren toen in Zell am See. In 2003 kozen we weer voor Zell am See als wintersportbestemming.
Zell am See 2005
Het was zo goed bevallen dat we in 2004 nogmaals Zell am See bezochten. Wintersport is echt fantastisch. Hele dagen buiten, lekker sportief bezig zijn en tussendoor chocolademelk met apfelstrudel of Frankfurter Würstl mit pommes.
Oostenrijk 2004
Zillertal
Ook in het Zillertal waren we diverse malen. We verbleven tweemaal met veel plezier in het Tuxertal in Lanersbach en de laatste keer in Mayrhofen in 2004.
Het werd geen leuke vakantie, omdat Gina na 5 dagen in het ziekenhuis belandde en er pas na 17 dagen weer uit mocht. Alles kwam goed, maar goede herinneringen hebben we er niet aan.
d geen leuke vakantie
Oostenrijk 2004

Omdat we ook wel eens een keer een ander gebied wilden bekijken besloten we in 2004 naar Mayrhofen in het Zillertal te gaan. We zaten in een prima hotel met zwembad en een aantal tennisbanen, waar we later - noodgedwongen- veel gebruik van hebben gemaaktHome