Zell am See 2003

Van 22 februari t/m 1 maart verbleven wij voor een skivakantie in Zell am See. Het was een fantastische week. Zeven dagen een strak blauwe lucht, overwegend goede sneeuwcondities en gezellige lessen.

Hierboven zie je de Schmittenhöhe, met 2000 m. de hoogste berg van Zell am See.

Onderstaand verdere impressie van deze sportieve week.
Klik op de foto's voor een groter exemplaar

We namen de volgende route: Ridderkerk - Venlo - Karlsruhe - Stuttgart - München - Richting Salzburg, de afslag Bad Reichenhall. We kwamen langs de schaatsbaan van Inzell en reden Oostenrijk binnen via de Kniepaß en de Steinpaß.Voor we onze weg vervolgden om via Lofer en Saalfelden naar Zell am See te gaan konden Erik en Caroline het natuurlijk niet laten om op de Kniepaß even sneeuwballen te gooien. Het weer was uitstekend, de zon scheen stralend en de temperatuur was laag, maar aangenaam.
's Middags skipassen gekocht, leskaarten opgehaald en natuurlijk ski 's en schoenen gehuurd. Daarna even de sneeuw getest, zoals je hierboven ziet. 't Gleed goed! En natuurlijk ook de grillwürstl gekeurd.
's Zondags eerst voorskiën. Altijd even spannend. Gina, Erik en Caroline kwamen in groep IIIA, Hans in groep IIA.
Boven enkele beelden van het mooie landschap waarin de lessen plaatsvonden. Links een blik op de Zeller See vanaf de Standard Abfahrt (=zwarte piste). In het midden en rechts een blik op de bergen van het Nationaal Park de Hohe Tauern.

Op de foto links staat Caroline klaar om voor te skiën. De skileraar van Hans, Marcus, kijkt toe. Op de foto in het midden de lesgroep van Hans met v.l.n.r. de Duitser Dirck, de Oostenrijkse skileraar Marcus of Max, Jan Pieter uit Leiden, de Belgen Vic en Kiki uit Antwerpen, Christian uit Kolding in Denemarken en op de voorgrond Jeffrey en Marianne uit Wijdewormer in Noord-Holland. Op de rechter foto nogmaals de lesgroep van Hans.
De opvallende punt in het midden van de linkerfoto is de Kitzsteinhorn. De andere twee foto's geven een indruk van de slalomafdaling. die we enkele keren hebben genomen.

Na afloop van de lessen gingen we vaak nog gezamenlijk een paar afdalingen maken. Eigenlijk waren we allemaal even enthousiast. Van 's ochtends 09.00 uur tot 's middags 16.30 uur waren we in touw.

 

Home