Oostenrijk

Omdat Gina, Erik, Caroline en ik jarenlang bergwandelvakanties als de ultieme vorm van vakantievieren zagen, hebben we Oostenrijk al vele keren bezocht. Maar ook in de winter bezochten we dat land regelmatig. Inmiddels staat de teller van het aantal bezoeken op meer dan 40!
Niet van alle vakanties is er een verslag.. Er is een recent verslag van de zomervakantie in Pazanauntal en Montafon (2020/2021) en de oudere verslagen van Oetztal (2001-2006) en Zillertal (2004) en van wintersportvakantie in Zell am See (2003 en 2004). Het is een heerlijk land, mooie bergen, vriendelijke mensen, lekker eten en je kan er heerlijk actief zijn in de buitenlucht.


Reisverslagen bezochte gebieden

Montafon 2021
Vanwege de coronapandemie gaat onze reis naar Suriname opnieuw niet door. We gaan weer met Sytse en Caroline mee naar Oostenrijk voor een heerlijke wandelvakantie.

 

We verblijven eerst een week in Hotel Rössle in Gaschurn, maar de volgende anderhalve week zitten we met Caroline, Sytse en Lycia in pension Monteneu dat we dit jaar voor de 13e maal bezoeken.

Link

Er is ook weer een online fotoboek. Klik daarvoor op deze link.

 

Paznauntal en Zams 2020/ Montafon 2020
We bezochten Montafon in de tachtiger en negentiger jaren 11 maal. Ons vaste adres was toen pension Monteneu in Gantschier/Bartholomäberg, gerund door het echtpaar Hubert en Rosemarie Lechtaler. In 2020 gingen we door de corona-epidemie in plaats van naar Suriname op uitnodiging van Caroline en Sytse mee met hen naar pension Monteneu. Eraan voorafgaand waren we eerst 9 dagen in Zams en bezochten we het Paznauntal .

 

We logeerden eerst in Hotel Jägerhof in Zams, vlakbij Landeck, maar omdat Caroline en Sytse in Pians verbleven en een gratis kaart voor alle bergbanen in het Paznauntal hadden, zijn we vanauit Zams bijna elke dag in het Pazanauntal geweest. Dit verslag is al gepubliceerd in zijn geheel.

 

De tweede week hebben we diverse plaatsen in Montafon bezocht vanuit pension Monteneu in Gantschier.
Het verslag wordt in delen gepubliceerd vanaf 27-8-202

Klik op de foto voor het online-fotoboek van Paznauntal en Montafon 2020

 

Oetztal
Het Oetztal is een Noord-Zuid gelegen zijdal van het Inndal. De hoogste top is de Wildspitze, die met 3772m de op twee na hoogste berg van Oostenrijk is. Het Oetztal is een prima bestemmming in Tirol, niet alleen om te wandelen, maar ook mountainbiken, kletteren, raften en andere outdooractiviteiten behoren tot de mogelijkheden. We bezochten het al diverse malen, o.a. in 2001, 2002, 2003, 2005 en 2006

Oetztal

Van 2001 is er een verslag van de gletschertocht naar de Zwickauerhütte
We maakten deze tocht samen met Piet en Riet van Bommel uit Tilburg. Het was een schitterende tocht. We wandelden vier uur lang door vers gevallen sneeuw onder leiding van berggids Helmut.

 

Van 2002 is er een verslag van de tocht over de Wilhelm-Oltroggeweg
Erik en ik maakten deze tocht samen met Tjeu, Pascalle en Pascal, Piet en Harry. Het was één van de lastigste tochten die we ooit maakten en ook de langste. Ruim 11 uur waren we onderweg. Veel langer dan we gedacht hadden

 

Van 2003 is er een uitgebreid verslag vanuit Längenfeld.
Het was een prima vakantie met als één van de hoogtepunten de beklimming van de Schrankogel. Met 3497m voor ons een nieuw wandelhoogterecord.

 

Van 2005 en 2006 is er ook een uitgebreid verslag vanuit Längenfeld.
Deze zomers waren we voor het eerst zonder Erik op pad. Dat was wel even wennen. We deden het rustiger aan dan anders, maar vermaakten ons toch weer prima. Mede doordat ook alle vakantievrienden er waren.


Zell am See
Zell am See is een populaire bestemming, zowel in de zomer als in de winter. Onze voorkeur had het vooral in de winter, mede doordat we in de zomer te maken hadden met veel regen. In Zell am See heb je allerlei soorten pistes, van "licht"blauw tot "diep"zwart. We overnachten altijd in Schüttdorf wat lekker dicht bij de Areitbaan ligt. We zijn dan ook altijd van vroeg tot laat op de pistes te vinden.

Oostenrijk winter 2004

Gina en ik waren al een paar keer voor de geboorte van Erik en Caroline in Zell am See wezen skieën. In 2001 namen we Erik en Caroline mee. Ook Gertjan en Jeannette waren toen in Zell am See. In 2003 kozen we weer voor Zell am See als wintersportbestemming.

 

Het was zo goed bevallen dat we in 2004 nogmaals Zell am See bezochten. Wintersport is echt fantastisch. Hele dagen buiten, lekker sportief bezig zijn en tussendoor chocolademelk met apfelstrudel of Frankfurter Würstl mit pommes.

 

Zillertal
Ook in het Zillertal waren we diverse malen. We verbleven tweemaal met veel plezier in het Tuxertal in Lanersbach en de laatste keer in Mayrhofen in 2004. Het werd geen leuke vakantie, omdat Gina na 5 dagen in het ziekenhuis belandde en er pas na 17 dagen weer uit mocht. Alles kwam goed, maar goede herinneringen hebben we er niet aan.

Oostenrijk 2004

 

Omdat we ook wel eens een keer een ander gebied wilden bekijken besloten we in 2004 naar Mayrhofen in het Zillertal te gaan. We zaten in een prima hotel met zwembad en een aantal tennisbanen, waar we later - noodgedwongen- veel gebruik van hebben gemaak


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen