Oostenrijk

Omdat Gina, Erik, Caroline en ik jarenlang bergwandelvakanties als de ultieme vorm van vakantievieren zagen, hebben we Oostenrijk al vele keren bezocht. Maar ook in de winter bezochten we dat land regelmatig. Inmiddels staat de teller van het aantal bezoeken op meer dan 40! Het is een heerlijk land, mooie bergen, vriendelijke mensen, lekker eten en je kan er heerlijk actief zijn in de buitenlucht.


Onderstaand de beschrijvingen en de links naar de aanwezige verslagen en eventueel de online fotoboeken
Klik met de cursor op een foto of gebruik een van de links in de kolom met de omschrijving

Jaar

Gebied

Afbeelding

Omschrijving

2023

Paznaun/
Montafon

Dit jaar gaan we nog een keer terug naar het Paznauntal en de tweede helft van de vakantie bezoeken we voor de 15e maal pension Monteneu in Gantschier - Bartolomäberg. Deze keer geen uitgebreid verslag, maar alleen een fotoboek. Via deze link gaat u naar het boek en kijk daarna op bladzijde 34 tot en met 85.

2022

Salzburgerland

2022 Salzburgerland - Kleinarl

De tweede helft van onze vakantie in 2022 in Oostenrijk hebben we 9 dagen geboekt in Kleinarl in het Salzburgerland bij Gästehaus Emmi.
(verslag deels aanwezig)

Er is een online-fotoboek van Montafon en Salzburgerland 2022

2022

Montafon

2022 Montafon

Omdat onze reis naar Suriname is verzet naar september 2022, kunnen we voor de derde achtereenvolgende keer met Sytse en Caroline en 2 kleinkinderen mee naar Oostenrijk voor een heerlijke wandelvakantie.We verblijven eerst 8 dagen in het vertrouwde pension Monteneu bij de familie Lechtaler in Montafon.

Er is een online-fotoboek van Montafon en Salzburgerland 2022

2021

Montafon

2021 - Montafon

Vanwege de coronapandemie gaat onze reis naar Suriname opnieuw niet door. We gaan in 2021 weer met Sytse en Caroline mee naar Oostenrijk voor een heerlijke wandelvakantie.We verblijven eerst een week in Posthotel Rössle in Gaschurn, maar de volgende anderhalve week zitten we met Caroline, Sytse en Lycia in pension Monteneu dat we dit jaar voor de 13e maal bezoeken.

Er is een online-fotoboek van Montafon 2021

2020

Montafon

2020- Montafon

De tweede week van onze vakantie in 2020 hebben we diverse plaatsen in Montafon bezocht vanuit pension Monteneu in Gantschier. Het pension waar we in de 80-er en 90-er jaren al 11 keer eerder waren bij de familie Lechtaler.

Er is een online-fotoboek van Paznauntal en Montafon 2020

2020

Paznauntal

2020- Paznauntal

Wegens Covid-19 veranderden onze plannen in 2020 en gaan we met Sytse en Caroline mee naar Oostenrijk. We logeern eerst in Hotel Jägerhof in Zams, vlakbij Landeck, maar omdat Caroline en Sytse in Pians verblijven en een gratis kaart voor alle bergbanen in het Paznauntal hebben, gaan we vanauit Zams bijna elke dag naar het Paznauntal.

Er is een online-fotoboek van Paznauntal en Montafon 2020

2005

Oetztal

2005 Oetztal

Van 2005 is er een verslag vanuit Längenfeld.
Deze zomer waren we voor het eerst zonder Erik op pad. Dat was wel even wennen. We deden het rustiger aan dan anders, maar vermaakten ons toch weer prima. Mede doordat ook alle vakantievrienden er waren.

2004

Zillertal

2004 Zillertal

Omdat we ook wel eens een keer een ander gebied wilden bekijken besloten we in 2004 naar Mayrhofen in het Zillertal te gaan. We zaten in een prima hotel met zwembad en een aantal tennisbanen, waar we later - noodgedwongen- veel gebruik van hebben gemaakt, omdat Gina in het ziekenhuis terecht kwam. We hebben er dan ook geen fijne herinneringen aan.

2004

Salzburgerland

2004 Salzburgerland Zell am See

Het was zo goed bevallen dat we in 2004 nogmaals Zell am See bezochten. Wintersport is echt fantastisch. Hele dagen buiten, lekker sportief bezig zijn en tussendoor chocolademelk met apfelstrudel of Frankfurter Würstl mit pommes.

2003

Oetztal

2003 Oetztal

Van 2003 is er een uitgebreid verslag vanuit Längenfeld.
Het was een prima vakantie met als één van de hoogtepunten de beklimming van de Schrankogel. Met 3497m voor ons een nieuw wandelhoogterecord.

2003

Salzburgerland

2003 Salzburgerland Zell am See

In 2003 kozen we weer voor Zell am See als wintersportbestemming. Gina en ik waren al een paar keer voor de geboorte van Erik en Caroline in Zell am See wezen skieën. In 2001 namen we Erik en Caroline mee, maar daar is geen verslag van.

2002

Oetztal

2002 Oetztal

Van 2002 is er een verslag van de tocht over de Wilhelm-Oltroggeweg
Erik en ik maakten deze tocht samen met Tjeu, Pascalle en Pascal, Piet en Harry. Het was één van de lastigste tochten die we ooit maakten en ook de langste. Ruim 11 uur waren we onderweg. Veel langer dan we gedacht hadden

2001

Oetztal

2001 Oetztal

Van 2001 is er een verslag van de gletschertocht naar de Zwickauerhütte
We maakten deze tocht samen met Piet en Riet van Bommel uit Tilburg. Het was een schitterende tocht. We wandelden vier uur lang door vers gevallen sneeuw onder leiding van berggids Helmut.

 


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen