Maandag 17 oktober 2011

Naar huis

Net opgestegen vanuit Madrid

Als we maandagochtend opstaan dan krijg ik behoorlijk commentaar. Ik heb blijkbaar nogal gesnurkt, waardoor de anderen slecht geslapen hebben. Toch misschien maar eens de verwijsbrief verzilveren voor de snurkpolie, die al maanden thuis klaar ligt.



Na een lekker ontbijt met gebakken eieren, waar Sjaak zijn best op heeft gedaan, maken we het appartement schoon. We laten nog een leuke fooi voor Peter achter met een bedankbrief en gaan naar buiten. Bij het plein Tirso de Molina, kunnen we al snel een taxi aanhouden.
De taxi brengt ons rap naar de luchthaven Barajas en nog wel voor dertig euro goedkoper dan die op de heenweg. We checken snel in en zoeken een restaurantje op. Hier nemen we een kop koffie, chocola of cappuccino en daarna is het wachten op het boarden. We doden de tijd met het leggen van een kaartje. Het toestel heeft enige vertraging en als we zitten te wachten zie ik opeens Herman en Marijke van Hassel langskomen. Zij hebben de trip nog tegoed en komen uit het vliegtuig waar wij mee terug gaan.
Het vliegtuig neemt uiteindelijk extra brandstof mee, waardoor het sneller kan vliegen en de vertraging in kan lopen.


Spaans landschap

We stijgen op en zien het aparte Spaanse landschap onder ons verdwijnen. Dorre en groene plekken maken een grillig patroon en hopelijk kom ik over een klein halfjaar hier weer terug voor een reisje naar de Extramadura.

Tweede Maasvlakte

Na iets minder dan 2 uur vliegen komen we bij Haamstede Nederland weer in. Weldra zie ik de contouren van de Tweede Maasvlakte onder ons vorm aannemen.

Amsterdam

Even later maken we bij IJmuiden een bocht om in zuidelijke richting te kunnen landen op de Polderbaan. Na een soepele landing en een klein kwartiertje taxiën staan we aan de gate en kunnen het vliegtuig verlaten.

Omdat ook de kaartjes voor de treinreis terug zijn gestolen, informeert Piet wat de mogelijkheden zijn bij de NS. We moeten nieuwe kaartjes kopen, maar Piet mag wel de gestolen waren later claimen. Als we op Rotterdam CS aankomen met de Fyra blijkt er door een stroomstoring vertraging te zijn, maar om even half zes stappen we uit bij station Lombardijen, waar Gina ons staat op te wachten.

Het was een erg leuk en gezellig reisje. Madrid is een prima stad om te vertoeven en ook de wedstrijd was heel leuk. Een paar armzalige zakkenrollers (of waren het -sters) kunnen daar niets aan af doen.

 

<< | Naar Madrid | Sightseeiing | De wedstrijd | Fietsen door Madrid | Naar huis |