Zaterdag 15 oktober 2011

16.00 - 24.00 uur

De wedstrijd

Real Madrid - Betis Sevilla

We spreken met Peter om 16.00 uur af bij metrostation Sol om vandaar met de metro naar het Bernabeu-stadion te gaan. Het zou een enerverend tochtje worden, dat ons nog lang zal heugen.Puerta del Sol

Het is niet ver vanuit het appartement naar Puerta del Sol. De straatnamen zijn in Madrid duidelijk zichtbaar op tegeltjes aan de gevels weergegeven. Het zijn op zich al mooie en interessante objecten.


Sol
Puerta del Sol

Klaar voor vertrek

We hebben afgesproken onder het paard op Puerta del Sol. We arriveren net even eerder dan Peter en dan gaan we met z'n allen naar de metro. We reizen met lijn 1 naar Tribunal en daarna nemen we lijn 10. We kopen in het station bij de automaat kaartjes en ook tegelijk voor de terugweg, zodat we dan niet in de rij hoeven te staan. Iemand moet gezien hebben dat Piet zijn portemonnee trok om de kaartjes te betalen, want als we uitstappen op station Tribunal om over te stappen constateert Piet dat zijn portemonnee gestolen is. Dat is flink balen, want buiten het feit dat Piet de pot beheerde, is hij zijn rijbewijs, bankpassen en jaarkaart van de NS kwijt. Madrid en ook andere grote steden in Madrid staan bekend om de zakkenrollers, maar als je zelf slachtoffer wordt dan wordt je toch wel flink boos. Piet blijft uiterlijk kalm en doet wat noodzakelijk is: hij belt de bank en laat zijn passen onmiddelijk blokkeren. Daar kunnen ze in ieder geval geen gebruik meer van maken.

Bernabeu

Fans van Betis

Bernabeu

We stappen uit bij Santiago Bernabeu, waar het al behoorlijk druk is. Een groepje aanhangers van Betis Sevilla is luid aan het zingen, maar het gaat er allemaal gemoedelijk aan toe. Er is wel politie op de been, maar niet opvallend veel.


De nog lege tribune

Inspelen
Het vak van de achterban
Inspelen

Als we rond half zes het stadion betreden is, zijn de tribunes nog behoorlijk leeg. We hebben geen zitplaatsen naast elkaar kunnen bemachtigen, maar we zitten wel in hetzelfde vak. Tijdens het inspelen valt het Han en mij op dat vooral Christiano Ronaldo de kantjes er vanaf loopt. Steeds iets minder hard lopen en de beurten voortijdig afbreken is voor hem de standaard. Maar ja, hij krijgt ook niet zoveel betaald....!

EEn afgeslagen aanval van Betis

Even voor zessen lijkt het erop dat we nog gemakkelijk naast elkaar kunnen gaan zitten, maar dan stroomt opeens de tribune vol. We zien een doelpuntloze eerste helft, maar er wordt goed gevoetbald, waarbij Real Madrid meer aan de bal is. In de tweede helft wordt Betis door Real Madrid overklast.

 

Na de rust scoort Real Madrid via Gonzalo Higuain al vrij snel na de aftrap op aangeven van Christiano Ronaldo 1-0. In de 59e minuut wordt het door Kaka 2-0. Betis weet in de 69e minuut de aansluittreffer te scoren, maar Gonzalo Higuain laat de eventuele dromen van Betis snel in duigen vallen door in de 70e minuut al de 3-1 aan te tekenen. Als hij drie minuten daarna zijn derde treffer scoort is de eindstand op 4-1 bepaald.

Eindstand 4-1Betis Sevilla krijgt nog wel een vrije trap vlak buiten de zestien, maar ze kunnen niet van deze kans profiteren.

Wij nemen de metro terug en gaan eerst naar het appartement om het paspoort van Piet te gaan halen, zodat er aangifte gedaan kan worden. We hebben aan een agent gevraagd waar we aangifte kunnen doen en dat kon in de buurt van het metrostation Anton Martin dat één halte verder ligt dat Tirso de Molina. We lopen er heen en na wat rondvragen vinden we het politiebureau. Na het invullen van de formaliteiten krijgt Piet een bewijs mee, waar hij hopelijk via de reisverzekering een vergoeding voor het verlies zal krijgen. Het aanvragen van allerlei passen zal al genoeg rompslomp geven, dus hopelijk is er financieel een compensatie.

Daarna lopen we naar de Calle de Toledo, waar we op een terrasje gaan zitten en na een drankje tapas bestellen. Peter schuift even later ook aan en we keuvelen gezellig tot tegen twaalf uur. Ik krijg het in mijn shirtje toch wat fris, dus we betalen de rekening en gaan terug naar het appartement, waar we al snel ons bed induiken

<< Naar Madrid | Sightseeiing | De wedstrijd | Fietsen door Madrid | Naar huis >>