Vrijdag 14 oktober 2011

Op naar Madrid

Sjaak, Han, Piet en Hans

Na eerdere succesvolle voetbaluitjes naar Duitsland, Engeland en Italië, besluiten we met ons kaartgroepje in oktober 2011 af te reizen naar Madrid om een thuiswedstrijd van Real Madrid te gaan bekijken. Han boekt voor ons de tickets bij de KLM en op vrijdag 14 oktober is het zover.Wachten op de trein
Vertrektijd trein
De stoptrein arriveert
De Fyra naar Schiphol

Even 14.00 uur staat Antoinette voor de deur die ons naar station Lombardijen brengt, waar Sjaak al zit te wachten. Het is stralend weer en we nemen de sneltrein van half drie naar Rotterdam CS en hebben dan net genoeg tijd om daar over te stappen in de Fyra, die ons in 25 minuten naar Schiphol brengt. Piet heeft de treinkaartjes vooraf geboekt, dus dat is gemakkelijk en we profiteren ook nog eens van 40% korting p.p.

Het vliegtuig dat ons naar Madrid brengt

Op Schiphol gaan we direct door de douane, omdat Han de boardingkaarten al thuis heeft uitgeprint. Inderdaad erg Han(dig). Deze keer hoeft niemand spullen af te geven. Piet is nog wel even de klos met een extra controle, maar ook dat verloopt verder soepel. We zijn ruim op tijd en nemen plaats in één van de restaurants waar we iets te drinken bestellen. Dat er ook gebak en koeken op tafel komen, was niet door iedereen besteld, maar wel neemt iedereen zijn deel.

Tirso de MolinaNa een rustige vlucht van ruim twee uur landen we op Barajas in Madrid. Al snel klampt een "taxichauffeur" Han aan en maakt ons duidelijk dat hij ons naar het centrum kan rijden. Zijn auto in de parkeergarage heeft geen van de kenmerken van een taxi en ik krijg al wat argwaan. Op mijn aanraden vraagt Piet wat het kost, maar meer als "tarifa" maken we er niet van. Omdat we al in de auto zitten, maken we er verder geen punt van. We begrijpen weinig van wat de man zegt, maar horen wel dat de wedstrijd zaterdag is en niet zondag zoals we tot nu toe dachten. Het wordt een snelle rit, waar we van baan naar baan schieten en als we twintig minuten later voor het appartement staan, moeten we 65 euro afrekenen. Bijna tweemaal zoveel als normaal. Een les voor de volgende keer dus: vertrouw een snorder nooit!

Peter, wiens appartement we mogen gebruiken, staat ons al op te wachten. Na een korte inspectie, waarbij we constateren dat we daar een prima plek hebben, brengt hij ons naar een restaurant in de buurt van Sol, waar Han een bord met Iberische Ham verorbert en de rest zich tegoed doet aan een mixed grill. Het is gezellig druk en we gaan ons zeker vermaken hier. We nemen nog een afzakkertje op een terras op het plein Tirso de Molina tegenover het appartement. Om een uur of twaalf breken we op en in het appartement leggen we nog tot tegen half twee een kaartje. Daarna zoeken we onze matrassen op.

Naar Madrid | Sightseeing | De wedstrijd | Fietsen door Madrid | Naar huis | >>