Kenia

23-12-2005 t/m 05-01-2006

 

Ter gelegenheid van ons 25-jarig huwelijksfeest op 18 december 2005 hebben wij van 23 december 2005 tot en met 5 januari 2006 een reis naar Kenia gemaakt met ons gezin. Het werd een onvergetelijke reis met mooi weer, veel dieren en een land met ongelooflijke tegenstellingen. Schitterende natuur, maar ook veel armoede.


23-24 december 2005

Ons eerste reisdoel is het beroemde Masai Mara NP, dat we tot nu toe alleen van de TV kennen. We verblijven twee nachten in de Mara Sopa Lodge, een prima hotel met een lekker zwembad en net buiten het Nationaal Park Masai Mara. We doen hier verschillende gamedrives en tijdens deze eerste safari's kunnen we al een paar soorten van de Big-Five afstrepen, zoals de leeuw, en de olifant.

25 december

Eerste Kerstdag heeft dit jaar een geheel andere invulling dan normaal. We doen vandaag 2 gamedrives in het Masai Mara NP. In de ochtend zien we behoorlijk wat vogels, waaronder 4 soorten gieren, maar ook Giraffen en een Leeuw die een Buffel heeft gedood. Na de lunch en een verfrissende duik gaan we nogmaals op pad en zien een aantal prachtige Zadeljakhalzen, maar ook een eerste, verre Olifant.

25-26 december 2005

Het tweede doel is Lake Nakuru. Dit meer is vooral bekend om de vele honderdduizenden Flamingo's die hier in het meer komen foerageren. Daarnaast heeft het park een behoorlijke populatie witte neushoorns en zien we daar nog een lid van de big-five. Het luipaard dat we zien is het enige van de reis, maar het is een prachtexemplaar. De Lodge is mooi, het zwembad fijn en we hebben een avontuur met een grote baviaan.

26 - 27 december 2005

Ons volgende reisdoel is Amboseli. Een prachtig uitgestrekt park met grasvlaktes , moerassen en kopjes vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de omgeving. Prachtig is ook het uitzicht op de Kilimanjaro, de enorme kolos die bijna 6 kilometer meet en hoog boven de vlakte uitsteekt en bedekt is met gletschers. De Ol Tukai Lodge is een heerlijke plek om te verblijven. Na het diner krijgen we een show van de Masai, die ons een traditionele dans laten zien.

28 december 2005

Vandaag verblijven we een volle dag in Amboseli. Vanuit het huisje dat we betrekken hebben zien we grote kuddes olifanten voorbijtrekken. We maken vandaag 2 gamedrives, waarbij we naast veel vogels ook flink wat Olifanten zien. Met steeds de Kilimanjaro op de achtergrond is het onvergetelijk. Ook onvergetelijk is het decadente gedoe tussendemiddag. Met een lekker drankje bij het zwembad en vogels spotten vanuit je luie ligstoel.

29-30 december 2005

Onze laatste safaridag verblijven we in Tsavo West. Een dicht begroeid park waar het lastiger is om dieren te spotten. We verblijven er in het Ziwani Tented Camp wat weer een andere ervaring oplevert. 's Nachts lopen de Nijlpaarden tussen de tenten en je bent er midden in de natuur. Ook de ligging vlangs de rivier is mooi, vooral als je 's avonds bij het kampvuur eet en in de verte de ogen van het wild op ziet lichten.

30 december 2005 - 5 januari 2006

Van vrijdag 30 december 2005 tot en met donderdag 5 januari 2006 verblijven we in de Severin Sea Lodge, een hotel direct aan het Bamburistrand. Na van kamer gewisseld te zijn, bleek het een prima hotel waar we ons goed vermaken. Het strand is superwit en je kan er lekker wandelen met het fijne zand tussen je tenen. Wel de vele verkopers van snuisterijen negeren, want anders loop je erop leeg.

 

 


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen