Bergamo

Maandag 1 maart 2010

BergamoWe besluiten de laatste dag niet te laat naar het vliegveld te vertrekken om Bergamo nog te kunnen bekijken. We nemen een stevig ontbijt en om half negen checken we uit. Het blijkt prachtig zonnig weer te zijn. Tegen half tien zijn we in Bergamo en rijden (nee, lopen was geen optie..) naar de oude stad, die bovenop een berg is gebouwd. Eerst rijden we te ver, maar dat levert wel het mooie plaatjes op.
Bergamo Bergamo
 
Bergamo
Na enig zoeken vinden we de oude stad en een parkeerplek voor de auto. We genieten van het zonnetje en van het uitzicht op de mooie omgeving rondom Bergamo.
Bergamo
We struinen door de oude straten en weldra valt het woord koffie, nadat "Ramblas" natuurlijk ook al weer de revue was gepasseerd. We belanden op het Piazza Vecchia met het daaraan gelegen witte Palazzo della Raggione. De jongens duiken achter de planten op het terras van S. Michele Ristorante. Ik maak nog een rondje om wat foto's te maken.
Pallazza della Raggione
S.Michele Ristorante

Aan de zuidzijde van het plein staat de Santa Maria Maggiore kerk die dateert uit 1137. Hij staat op de plek van een eerdere kerk uit de 8e eeuw, die op zijn beurt op de fundamenten van een romeinse tempel was gebouwd. De kerk staat verborgen achter een ander gebouw, maar via een doorkijkje valt je blik direct op de mooie koepel. De moderner ogende klokkentoren staat er haaks op.

Santa Maria Maggiore

Klokkentoren

De zon zorgt voor grote contrasten, maar ik kan toch nog diverse geslaagde plaatjes maken.


Detail Santa Maria Maggiore

De cappucchino lokt me terug naar het terras waar we zo´n drie kwartier in een heerlijk zonnetje twee bakjes drinken. Wat een voorrecht is het om begin maart zo te kunnen genieten!

Terrasje pikken Op het Piazza Vecchia

Maar aan alles komt een eind. Om 13.55 gaat ons vliegtuig vanaf Orio al Serio en we willen niet te laat komen, dus we verlaten Bergamo rond twaalf uur, geven de huurauto af en gaan naar de vertrekhal waar we nog een kaartje leggen. De superieure opening van het ene tweetal wordt uitbundig gevierd, maar zoals zo vaak: hoogmoed komt voor de val en al snel wordt de voorsprong omgezet in een flinke achterstand. Het laatste potje kan nog maar net afgemaakt worden, want de inchecktijd is bijna voorbij. We passeren soepel de laatste controle en stappen in het vliegtuig van Ryanair.

Ryanair

Tegen half vier landen we op het vliegveld van Charleroi en rijden tevreden naar huis waar we rond zes uur aankomen. We kijken terug op een prima uitje. We zijn het er met z'n vieren over eens dat het voor herhaling vatbaar is en we besluiten dat een volgend tochtje niet jaren op zich moet laten wachten.<< | Home | Startpagina Italië | Milaan 27-2 | Milaan 28-2 | Bergamo 1-3