Milaan

Zaterdag 27 februari 2010

Boeing van RyanairDe Boeing 737-700 van Ryanair landt als we al een tijdje op het vliegveld van Charleroi zijn. Han haalde eerst Piet vanochtend op en daarna mij. Sjaak pikten we 20 minuten later op langs de A29 in Numansdorp. In twee uur tijd reden we op deze rustige zaterdagochtend naar het vliegveld, waar we eerst wat koffie dronken voordat we incheckten. Nu zitten we bij vertrekhal 3 te wachten tot het vliegtuig is bijgetankt. Onze bagage is een stuk lichter geworden, want bij de controle moesten zowel Han, als Piet en Sjaak hun scheergel en allerhande andere verzorgingsmiddelen inleveren omdat ze de maximale toegestane inhoud overschreden. Het is blijkbaar mijn Lucky Day, ik mag alles houden. Niet zo sip kijken jongens!
Wachten in de vertrekhal

Een laatste check aan de gate en direct erna bestijgen we de vliegtuigtrap. Het is kwart voor één en we zijn prima op tijd.
Instappen in het vliegtuig
Ryanair
Han, Piet en Sjaak
We nemen ergens plaats ter hoogte van de vleugels en weldra rollen we naar de startbaan. De motoren beginnen te brullen en grommend drukt het toestel ons in onze vrij krappe stoelen. Een steile klim brengt ons snel hoog in de lucht en we gaan de luchtreis uitzitten. De jongens lezen een krantje, terwijl ik van het uitzicht geniet.
Alpentoppen
Na een krap uur dalen we en zien we de Alpentoppen behoorlijk dicht onder ons. Tien minuutjes later maken we een scherpe bocht en zetten de landing in. We landen op het vliegveld Orio al Serio van Bergamo, vanwaar het nog zo 'n 50 kilometer rijden is naar Milaan. Han handelt de benodigde administratieve handelingen op de airport af, waarna we een Opel Zafira op kunnen halen, die de komende dagen aan ons verhuurd is. Binnen het uur overbruggen we de afstand naar Milaan, waar in de wijk Certosa ons hotel staat.

Hotel Raffeallo
Hotel Raffaello blijkt een prima zakenhotel te zijn. De voldoende ruime kamers zijn strak ingericht en de lounge geeft mogelijkheden genoeg om er een kaartje te leggen met de bar binnen handbereik. We betrekken de kamers, frissen ons wat op en besluiten met de tram naar het centrum te reizen. Na de kaartjes te hebben gekocht bij een tabakszaak aan de overzijde van de weg stappen we in de tram, die ons in een half uur naar het centrum brengt. Onderweg kunnen we al wat van de stad zien, dus het ritje is zeker niet saai.
Art Nouveau Romaans
Milan is een oude stad, waar verschillende bouwstijlen terug zijn te vinden. Van Art Nouveau tot Lombardisch-Romaans en Gotisch. De Dom hieronder, waarvan de bouw in 1386 begon, werd pas in de 19e eeuw voltooid en vertoont diverse bouwstijlen, zoals (neo)-gotische en barokke stijlen.
Duomo
Centrum van Milaan
Milaan
We slenteren wat door het centrum en al gauw wordt er uitgekeken naar een gelegenheid om iets te gebruiken. Een neiging die dit weekend behoorlijk vaak zou blijken te bestaan. Al gauw wordt er wat gevonden en de temperatuur laat toe dat we op het terras iets kunnen nuttigen. De meegeleverde chips vinden gretig aftrek en we genieten van de drankjes.
Terrasje pikken
We lopen daarna nog wat door de stad en zoeken al snel een pizzeria op. Mijn bange vermoedens worden daar bewaarheid, want ondanks dat ik een spaghetti carbonara bestel zonder kaas, blijkt de saus toch deze substantie in dermate hoeveelheid te bevatten, dat ik een deel van mijn eten laat staan. Gelukkig leidt de gezelligheid er niet onder (best knap van mij eigenlijk). Het toetje is een ijsje in een Italiaanse ijssalon. Het is is in één woord: verrukkelijk! Daarna nemen we de tram in het inmiddels donker geworden Milaan terug naar het hotel, waar we ons verpozen met een tweetal potjes klaverjassen onder het genot van (alweer) een aantal drankjes.
Kaarten
We verdelen het winnen en verliezen eerlijk en na 32 keer delen en spelen geven we de pijp aan Maarten. We trekken ons terug op de kamers en na nog wat gebabbeld en gelezen te hebben, doe ik rond twaalf uur het licht uit.<< | Home | Startpagina Italië | Milaan 27-2 | Milaan 28-2 | Bergamo 1-3 | >>