Terug naar de homepage | Meer vogels en natuur

Pestvogels

11 november 2012

Pestvogels

Begin november komen er steeds meer meldingen van Pestvogels in Nederland. Als een grote groep in Barendrecht wordt gemeld, ga ik een kijkje nemen.


Pestvogel

De groep is snel te vinden dankzij waarneming.nl en de vele toegestroomde fotografen. Helaas blijven de vogels bijna de gehele tijd vrij hoog in de bomen zitten, zodat ik slechts eenmaal een plaatje kan maken met wat bladeren op de achtergrond. De rest van de plaatjes steken de vogels af tegen de lichte blauwe lucht wat het er niet mooier op maakt.

Pestvogel

Pestvogel

Pestvogel

Als de groep een straat verderop in de bomen gaat zitten met wat lage bessenstruiken langs het fietspad. lijkt het erop dat ik een beter plaatje zal kunnen maken. Een groepje van zo 'n 15 Pestvogels landt tussen de bessen, maar voordat ik dichtbij genoeg ben, schrikt een man op een ligfiets de gehele groep op. Daarna blijven ze in de bomen en vliegen tenslotte weg. Later in het parkje zie ik ze weer, maar dan is het inmiddels bewolkt en vrij donker geworden. Ik geef het op, maar heb wel genoten van deze grappige vogels, die ik nog nooit in zulke aantallen heb gezien.

Terug naar de homepage | Meer vogels en natuur