Najaar 2009

Zaterdag 26 september 2009Steenrode heidelibel
Steenrode heidelibel in H.I. Ambacht op 26-09-09
 
Visarend
Tijdens de Euro Birdwatchdag op 3 oktober zagen we deze visarend in de Crezéepolder na een seintje vanaf Kinderdijk. Jammergenoeg bleef de arend nogal op afstand. De enige keer dat hij dichtbij zat, vloog hij op zodra ik hem in het vizier kreeg. Er zijn dus alleen bewijsplaatjes vanaf grote afstand, die ik toch graag toon.
Visarend
Visarend
Visarend Visarend

Vogelen op de Maasvlakte
Zaterdag 10 oktober ging ik weer eens ouderwets met een aantal vogelwerkgroepleden vogelen. Hoewel de voorspellingen niet helemaal jofel waren, waagden we het erop. We bezochten eerst de Maasvlakte waar we een langsvliegende middelste jager spotten. Daarna waren een tweetal beflijsters, koperwieken, zanglijsters en een kramsvogel op de vuurtorenvlakte te zien.

Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan

Vuurgoudhaan

Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan Vuurgoudhaan

Bij de aanlegplaats van de ferry naar Hoek van Holland zat een kuifaalscholver dicht langs de kant. Ik miste deze omdat ik druk bezig was met een vuurgoudhaan, die na enig aarzelen wel zin had in een fotosessie. Waar hij in de struiken geen moment stil zat, wilde hij in het hek wel even blijven zitten. Op een bepaald moment moest ik zelfs achteruit om nog scherp te kunnen stellen. Een erg leuke ervaring!

Dwergganzen

We bezochten nog meer plekken op de Maasvlakte, bij Stellendam en op Goeree Overflakkee. Er stond behoorlijk wat wind. Uiteindelijk besloten we nog even langs het Oude Land van Strijen te rijden. Naast een mooie blauwe kiekendief zagen we daar nog een aantal dwergganzen, waarna we het voor gezien hielden.

Kastanje
Gorzenbult
Als je er oog voor hebt dan kun je ook in je eigen buurt mooie dingen zien, zoals het leuke gebogen fietspad op de Gorzenbult en de kastanje in herfstkleuren

herfstblad Rozenbottel Kardinaalsmuts

Meeuwen
 
Meeuwen
Lekker even uitwaaien en vliegeren in Ouddorp met Erik en Daphne. Geen tijd voor het fotograferen van vogels, maar een snel plaatje van een groep mantel- en zilvermeeuwen kon er wel af.

Spreeuw
Op dinsdag 20 oktober wilde ik de nieuwe Canon D7 huren en uitproberen. Helaas was de camera niet beschikbaar. Ik besloot toch maar naar de Maasvlakte te rijden. Het was koud, maar mooi zonnig en helder weer. Ik vermaakte me de eerst tijd prima met een gote groep spreeuwen, die zich tegoed deden aan de duindoorns. Ze zien er prachtig uit in de herfst!
Spreeuw
Spreeuw

Patrijs
Zaterdag 24 oktober naar de Maasvlakte geweest met een gehuurde Canon 7D. Helaas was het bar slecht weer, het regende gestaag en het was naargeestig grauw. Een koppel van 9 patrijzen was een buitenkansje, maar de vogels waren doorweekt, er was geen zon en de afstand was net iets te groot. Toch wat plaatjes kunnen maken van deze erg natte patrijzen, voordat ze snorrend het luchtruim verkozen.
Patrijzen
Een paar meeuwen lieten zich wel lokken met wat broodkorsten. Ondanks dat vogels goed tegen water kunnen, zagen ze er toch een beetje "verzopen" uit.
Zilvermeeuw
Zilvermeeuw


Kokmeeuw
Stormmeeuw
Buizerd Kokmeeuw
De dag erop was het veel helderder weer en de zon scheen volop. Nog even er tussenuit geweest om de camera nogmaals te kunnen proberen. Het schieten van vliegbeelden gaat in ieder geval veel beter met de 7D dan met de 350D. De plaatjes van de bessenstruik en het schaap bevallen me ook wel.
bessenstruik
Schaap
Terug naar de homepage