Vogels kijken in het najaar en de winter van 2008

 

In oktober van 2008 bezocht ik regelmatig de uitkijkpost in de Gorzen voor het waarnemen van de vogeltrek. De resultaten van de vogelwerkgroep zijn te vinden op trektellen.nl. Veel foto 's heb ik er niet gemaakt, maar de enkele plaatjes die geschoten zijn vind je hieronder. Vaak was ik al bij zonsopgang present. Bij goed weer levert dat altijd mooie plaatjes op.
Uitzicht vanaf de Gorzenbult
Uitzicht op Alblasserdam vanaf de Gorzenbult

Grote Zilverreigers
Een van de leukste waarnemeingen was een groep met zes Grote Zilverreigers op 10 oktober 2008
Grote Zilverreiger

 

Halsbandparkieten
Waarnemingen van Halsbandparkieten zijn al lang niet zeldzaam meer en ook in Ridderkerk worden ze regelmatig waargenomen. Dit stelletje keek op 11 oktober even rond op de uitkijktoren. De maanden augustus en september zijn goede maanden om iets van de purperreigertrek mee te pikken. De groep op onderstaande foto trok langs de telpost op 9 september.
Purperreigers

 

Op maandag 22 december bezocht ik met succes de plek waar een dwerggors was gezien. De locatie, de ingang van het Erasmus MC was wat vreemd, maar ik kreeg de vogel goed te zien. Het was een mooie adult die goed in de veren zat
Dwerggors
Dwerggors
Dwerggors Dwerggors

 

Dwerggors

 

Grote Burgemeester

Een andere leuke soort was de Grote Burgemeester die we op Tweede Kerstdag zagen op het Zuiderhavenhoofd in SCheveningen.
Grote Burgemeester
Grote Burgemeester
Grote Burgemeester