Maart 2011
Fuut

Begin maart heb ik geen turnwedstrijden en dus kan ik gaan vogelen. Op 12 maart blijf ik in de buurt en breng ik een bezoekje aan de Griend en de jachthaven waar deze fuut mooi langs komt zwemmen.Grote Bonte Specht

In de Griend zie ik een Grote Bonte Specht op een stronk zitten. Ik sluip - een aantal stammen nauwlettend tussen mij en de specht houdend - dichterbij en kan wat plaatjes schieten. Als ik nog dichterbij wil komen schrik ik een Merel op die alarmerend wegvlucht, daarbij de specht ook verjagend.


Veldleeuwerik

Op 19 maart vraag ik Dave en Gerrit ook nog mee, maar beiden zijn niet in de gelegenheid mee te gaan. Ik doe het 's ochtends rustig aan en vertrek om half elf richting Goeree-Overflakkee, Tholen en St.- Philipsland. Het is nog vrij fris, maar het weer is mooi en de lucht strak blauw. Een Veldleeuwerik landt precies op een paal naast de auto en kijkt me op zijn gemakje aan. Twee mooi gekleurde Roodborsttapuiten zijn alleen met de verrekijker mooi te zien.

Graspieper

Een Graspieper bij St. Philipsland zit rustig op het randje van de akker te genieten van het zonnetje. Ik rijd na een bezoekje aan het Rammegors door naar Tholen en maak een ontspannen rondje over het eiland dat eindigt in de Scherpenissepolder.

Brandganzen

Brand- en Kolganzen lijken oefenvluchten te maken voor de lange reis naar het noorden.

Kolganzen

Kluut
Sperwer
Kievit

Ik heb het prima naar mijn zin en na een uurtje of zo en een gezellig praatje met de boer een eindje verderop keer ik rond vier uur huiswaarts met een voldaan gevoel.


Terug naar de homepage | Meer vogels en natuur | Reisverslagen