April 2011
Zwarte Wouw

De eerste drie weekeinden van april heb ik het druk met activiteiten van de turnvereniging, maar het weekeinde van Pasen heb ik gewoon lekker vrij. Ik besluit Goede Vrijdag en de zaterdag erop te gaan posten op de Gorzenbult. Dat levert leuke soorten op, waarvan een Zwarte Wouw veruit de leukste is.Zwarte Wouw
Zwarte Wouw

Zwarte Wouw

Als ik op zaterdag een tijdje heb staan te buurten met Dick Hörters, is hij nog maar een kwartiertje weg of ik zie in het verlengde van het pad een roofvogel boven de bomen verschijnen die door een Ekster wordt lastig gevallen. Als ik de verrekijker op de vogel richt zie ik vrijwel meteen dat het geen Buizerd is, maar een Zwarte Wouw. Ik grijp mijn fototoestel en begin wat plaatjes te maken. Helaas allemaal iets te ver weg, dus dat wordt flink croppen.

Zwarte Wouw
Zwarte Wouw Zwarte Wouw

Zwarte Wouw
Zwarte Wouw

De Zwarte Wouw is een soort die ik ook al eerder in Nederland zag, maar op verre afstand. In Spanje heb ik ze beter kunnen bekijken, maar zoals deze eerst mooi rondcirkelt en daarna in rechte lijn langs me vliegt, kan het haast niet beter. Jammer dat Dick net vertrokken is, want die had ook zeker genoten.

Zwarte Wouw
Zwarte Wouw
Zwarte Wouw

Ik scoor op beide dagen rond de vijftig soorten met als highlights een vrouwtje Bonte Vliegenvanger, een Smelleken, meerdere Regenwulpen, een drietal Boompiepers, maar eigenlijk is alles leuk om te zien. De telpost ligt er mooi bij in de lentezon en de bloesem ruikt lekker.

Bloesem

Smeerwortel
Smeerwortel
Smeerwortel

De smeerwortels staan uitbundig te bloeien in drie verschillende kleuren. De rondscharrelende Eksters vinden tussen de planten blijkbaar veel van hun gading, maar desondanks lukt het me niet om een plaatje te maken van erg dichtbij. Dan toch maar weer croppen.

Ekster

 


Terug naar de homepage | Meer vogels en natuur | Reisverslagen