Suriname

De rondreis in Suriname in september 2022 wordt een geweldig avontuur. We genieten vooral van de prachtige natuur en de vele vogels en andere wilde dieren. De rondreis brengt ons in Domburg, op de Brownsberg, in Frederiksdorp, naar Bigi Pan, naar de hoofdstad Paramaribo, het geweldige Kabalebo middenin de jungle en tenslotte naar plantage Peperpot. Qua natuur is het een van de mooiste vakanties ooit en het is ook de warmste vakantie ooit. Maar ondanks dat we door de hoge luchtvochtigheid en de hoge temperaturen veel hebben gezweten, hebben we van de eerste tot en met de laatste minuut ervan genoten. Je kunt het online photo book bekijken of het uitgebreide verslag lezen op de website. Onderstaand het menu voor de diverse onderdelen op de website. Via de QR-codes kun je diverse korte filmpjes zien.

Domburg en Brownsberg | Fredberg | Frederiksdorp | Bigi Pan | Paramaribo | Kabalebo | Peperpot


Online photo book

Online photo book

voor een indruk van deze avontuurlijke reis.

via deze

LINK

 

Keuzemenu website

Suriname 2022 - Domburg en de Brownsberg

Domburg en de Brownsberg

De eerste 3 nachten verblijven we in Domburg, omdat het resort Berg en Dal nog niet open is na de schade door de vele regenval. Vandaaruit maken we een dagexcursie naar de Brownsberg waar we een junglewandeling doen. De tweede dag fietsen en varen we naar plantage Laarwijk en chillen we bij het zwembad van Little Paradise zoals ons verblijf in Domburg heet.

Weg Brownsberg

Fredberg

We gaan voor 3 dagen naar de Fredberg. We verblijven daar in een basiskamp in de jungle langs een rivier. Prachtige natuur, gezellige mensen, heerlijk wandelen en veel vogels om te zien. We wandelen ook naar de Fredberg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de uitgestrekte jungle. Met eenvoudige voorzieningen vermaken we ons hier opperbest, ondanks het vele zweten dat we doen.

Fredberg

Frederiksdorp

Op dinsdag 6 september worden we aan het einde van de middag over de rivier de Commewijne gezet naar Plantage Frederiksdorp. het is een mooie plantage met keurig onderhouden tuin en ook de gebouwen zien er mooi uit. Binnen is het echter wel gedateerd. Wij vermaken ons een hele dag met wat wandelen, maar vooral met relaxen bij het zwembad.

 

Bigi Pan

Op donderdag 8 september worden we in alle vroegte opgehaald vanaf de pier in Frederiksdorp. Via Paramaribo reizen we westwaarts naar Bigi Pan in het district Nickerie. We verblijven daar 3 dagen in het prachtige Akira Overwater Resort. We maken diverse vaarexcursies, zien veel vogels en ook wat kaaimannen. We verblijven in een leuk huisje op het water met uitzicht op het meer en 's ochtends vroeg de zonsopgang.

Varen bij Bigi Pan

Paramaribo

Van zaterdagavond 10 t/m dinsdagochtend 13 september zijn we in Paramaribo waar de Holland Lodge ons verblijf is. We doen op zondagochtend een stadstour langs allerlei markten en bezoeken ook de Paramaribo Zoo. Op maandag verkennen we het oude centrum te voet, doen het rustig aan en maken in de namiddag een dolfijnentochtje op de Commewijnerivier.

Dolfijnentocht

Kabalebo

Van dinsdag 13 t/m zaterdag 17 september zijn we in het Kabalebo Nature Resort in de binnenlanden van Suriname op een plek waar 100 kilometer in de omtrek niemand woont. Het worden een paar fantastische dagen met varen, zwemmen, kajakken, wandelen, veel vogels en interessante andere dieren. Het is een bijzondere plek waar we vier nachten in een river cabin verblijven langs de Kabaleborivier.

Jungle -Kabalebo

Peperpot

Voor de laatste 3 nachten hebben we een suite geboekt in het Boutique Hotel Peperpot, op een oude plantage, die in het district Commewijne langs de Surinamerivier ligt. We relaxen vooral langs het zwembad, maken wat kleine wandelingen en ik ga met een gids vogelen in Peperpot Nature Park dat direct achter het hotel gelegen is. Een heerlijke afsluiting van de vakantie.

 

Overzichtskaart bezochte plekken

Op de kaart zijn de bezochte plekken aangegeven. De start was in Domburg met bezoek aan de Brownsberg, daarna de Fredberg, gevolgd door Frederiksdorp. Vanuit Frederiksdorp zijn we via Paramaribo naar Bigi Pan gegaan. Daarna terug naar Paramaribo waar we drie nachten verbleven alvorens we het jungleavontuur in Kabalebo aangingen. Tenslotte een aantal nachten in Peperpot. Op de witte pijl ligt Berg-en-dal, het resort dat vervangen is door Domburg wegens de waterschadedoor de overvloedige regenval.


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen