Flag Ecuador

Costa Rica
2017

Vogelreis

Flag Ecuador

Hans Erik Mom in Costa Rica

Al voor de herffstvakantie van 2016 vraagt Dave van der Spoel mij of ik zin heb om mee te gaan naar Costa Rica in oktober 2017. Zin heb ik direct, maar de reis valt maar voor de helft in de herfstvakantie van 2017. Ik vraag op mijn werk of ik mijn seniorenverlof mag opsparen en dan een week extra vakantie kan opnemen in het najaar van 2017. Daar gaat mijn baas mee akkoord, waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben.
Zondag 15 oktober 2017 is het zo ver. Om 07.00 uur halen we Dave op en gaat het richting Schiphol. Nog een dag eerder dan gepland, omdat dit voordeliger bleek. Omdat ik vooraf dacht op vrijdag 28 oktober terug te komen, maar 28 oktober op zaterdag valt, krijg ik eigenlijk twee dagen extra. Helemaal niet erg zal blijken, want het wordt een fantastische reis met heel veel mooie vogels en memorabele momenten. Helaas zijn er ook wat smetjes op de reis, maar die treffen vooral mezelf of eigenlijk mijn materiaal. De materiaalpech loopt als een rode draad door het verslag, maar het plezier viert de boventoon.

Link naar digitaal fotoboek Costa Rica 2017

Er is ook een digitale versie van het door mij gemaakte fotoboek beschikbaar via deze link.

Vogelreis Costa Rica 2017 - verslagen per gebied

Hotel Bougainvillea

De eerste twee dagen overnachten we in Hotel Bougainvillea in Heredia in de centrale vallei. De hoteltuin is groot en prachtig aangelegd en trekt veel vogels aan. Hier starten we op zondag 16 oktober om 06.00 uur met vogelen en in de middag gaan we met een gids op stap. Dat levert direct prachtige soorten op.

Hotel Rio Perlas

In Orosi ten zuidoosten van San José ligt Hotel Rio Perlas Spa & Resort lin de buurt van nationaal park Tapantí. Hier verblijven we drie nachten, bezoeken Tapantí en struinen de omgeving af, die veelal bestaat uit grote plantages. We bezoeken hier ook de koffieplantage van de ouders van Ernesto en ook restaurant El Cas met vogeltuin.

Hotel Cariblue

Onze derde stek is Hotel Cariblue in Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. Dit gebied is de voornaamste reden waarom we in de regentijd naar Costa Rica gaan. Het is ook de tijd van de roofvogeltrek en we hopen daar iets van mee te krijgen. We hebben geluk en zien gigantische aantallen vogels overtrekken in de smalle strook langs de kust.

Selva Verde Lodge

De vierde verblijfplaats is de Selva Verde Lodge bij Puerto Viejo de Sarapiqui. De lodge beschikt over een groot terrein en een groot aantal kamers die op palen gebouwd zijn boven de jungle en langs de Sarapiquirivier. Er is ook een voedertafel, die vanaf het bordes van het restaurant prima is te overzien

Arenal Observatory Lodge

Onze voorlaatse stek is de Arenal Observatory Lodge die in de plaats komt van de Savegre Lodge waarheen we niet gaan vanwege de schade na de laatste tropische storm. We missen nu de Quetzal, maar deze lodge blijkt ook heel erg leuk te zijn. Zeker een aanrader en het levert genoeg nieuwe en leuke soorten op.

Narez de Diablo

De laatste stop is Hotel Buena Vista in Alajuela, vlakbij het vliegveld van San José. Aanvankelijk alleen bedoeld als overnachtingsplek, maar omdat we pas in de avond vliegen, trekken we er nog bijna de gehele dag op uit. We zien ontzettend veel kolibries en scoren deze dag nog 14 nieuwe vogelsoorten. Eindscore: 361 soorten!

 


Terug naar de homepage | Meer reisverslagen | volgende pagina>