Vlag van Maleisië

Maleisie

Vlag van Maleisië

Maleisië is een leuk vakantieland. Lekker tropisch weer, heerlijk eten en een interessante cultuur, maar daarnaast ook veel natuur. In 2007 bezochten we het land voor het eerst en deden we een rondreis door West-Maleisië met een mix van cultuur en natuur. In 2013 bezochten we Borneo en het eiland Tioman. Deze vakantie was vooral gericht op de natuur. Beide vakanties werden afgesloten met een aantal dagen relaxen op het strand, maar er werd ook gedoken en gesnorkeld.


Maleisie 2013

Elf verschillende vluchten, waarvan twee gemiste, 35 uur vliegen, zes verschillende apensoorten en evenveel soorten neushoornvogels, een tiental kortere of langere boottochtjes, drie snorkellocaties en twee duiken, een aantal endemische vogels en diverse monitorlizards, vriendelijke mensen, twee onwillige airco 's, veel jungle maar ook oliepalmplantages en een mooi eilandresort. Dat zijn in een notendop de kenmerken van deze vakantie op Borneo en het eiland Tioman. Voor de details van deze door Pangeatravel goed georganiseerde reis voor ons en nog veel meer kun je op de foto klikken.


Maleisië

Deze reis had Gina "gewonnen" tijdens de surpriseparty ter ere van haar 50e verjaardag. Omdat we met het gehele gezin gingen was de reis van tevoren al geslaagd, maar het bleek ook na afloop een hele leuke ervaring. De reis gaat naar Kuala Lumpur, de Taman Negara, de Cameron Highlands en daarna via Penang naar het strandresort op Langkawi. Klik op de foto voor de details.