Burgers Zoo 2021

Burgers Zoo familie Mom

Woensdag 21 juli 2021 gaan we met de kinderen en kleinkinderen naar Burgers Zoo. Het is een uitgesteld cadeautje van de kinderen voor ons 40-jarig huwelijksjubileum dat in december 2020 vanwege de coronamaatregelen in het water was gevallen. We rijden op tijd naar Burgers Zoo en ja hoor, ondanks Google Maps weet ik de afslag naar de Zoo te missen, door een kilometer te vroeg rechts in te voegen. het kost een kwartiertje extra, maar rond 10.00 uur verzamelen we voor de ingang en zijn we klaar om Burgers Zoo in te gaan. Het weer is heerlijk, halft bewolkt en niet te warm, ideaal dus voor een dierentuinbezoek.


Zwartvoetpinguin

De zwartvoetpinguïns (Spheniscus demersus), die in het wild aan de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust leven zijn de eerste dieren die we tegenkomen in het park.

Ocean Burgers Zoo

Koraal in Burgers Zoo

Poetslipvis

We bezoeken eerst de Ocean die we via de vlindertuin al snel bereiken. Ik verwonder me altijd over het kleurrijke zeeleven dat ik verschillende malen via een duik in de tropen mocht beleven. Tussen het koraal leven de poetslipvissen (Labroides dimidiatus).

Vossenkopvis

Barracuda

Ik weet weinig van vissen, maar met behulp van Google Lens weet ik wel de Vossenkop (Siganus vulpinus) vis te determineren. De Barracuda (Sphyraena barracuda) is dan wel weer een bekende. Toen we in 2007 in Maleisië aan het snorkelen waren was Gina totaal niet bang van deze vissen, die toch een gevaarlijke bek met tanden hebben. Minder gevaarlijk als zwemmen in Rockanje waar je de bodem niet ziet volgens haar logica.

Familie Mom

Natuurlijk moet er rond koffietijd wel iets genuttigd worden. Gina en ik gaan voor de gebruikelijke cappuccino uiteraard. Deze keer met een muffin erbij.

De kleinkinderen

Altijd leuk om met de kleinkinderen erbij iets te ondernemen. Gina en ikzelf genieten ervan, maar ook de kleintjes hebben het naar hun zin.

Mangrove Burgers Zoo

Heliconius

Hierna bezoeken we de mangrove waar veel vlinders rondvliegen. Hier een mooie vlinder van de soort Heliconius melpomene, een soort met kleurrijke varianten.

Blue MorphoBlue Morpho

Peleides blue morpho is een prachtige grote vlinder, die heel veel vliegt, soms zit, maar meestal met zijn vleugels dicht. Ik was dus blij met deze foto met geopende vleugels, hoewel die niet helemaal scherp is.

HelioconiusHelioconiusHelioconius

Hier nog een paar Helioconiusvlinders. De meest links heb ik ook in Ecuador mooi kunnen fotograferen in het regenwoud.

Uca pugilator

Een zandkrab (Uca pugilator), ook een diersoort van de mongrovebossen.

Safari Burgers Zoo

Safari Burgers Zoo

Safari Burgers Zoo

Na een lekkere lunch gaan we naar de Safari waar een groot aantal dieren is samengebracht die we ooit in het echt in Kenia hebben gezien. Het is groot opgezet, groter dan bijvoorbeeld in Blijdorp, maar dat houdt direct ok in dat je de dieren niet altijd van heel dichtbij kan bewonderen.

Roanantilope

De Roanantilope (Hippotragus equinus) komt voor in midden en zuidelijk Afrika. In Kenia komt hij niet voor, daar hebben we deze soort dan ook niet gezien.

Mountain Zebra

De bergzebra (Equus zebra) is een zebra uit het zuiden en zuidwesten van Afrika., die wij in Namibiëe meermaals gezien hebben. De streping van de poten loopt door tot aan de poten in tegenstelling tot de steppezebra (Burchell's Zebra), die we in Kenia tegenkwamen.

Rimba Burgers Zoo

Makaak

Chimpansee

Van de apensoorten zien we een makaak en de chimpansee (Pan troglodytes). De laatste soort heeft meer dan 90% van het DNA gemeen met de mens, ze hebben wel een chromosoom meer. Dat dan weer wel.

Honingbeer

Banteng

De Maleise beer of honingbeer (Helarctos malayanus) leeft in Zuidoost-Azië. De Banteng (Bos javanicus) leeft ook in die streken.

Park Burgers Zoo

Boomkikker

Flamingo

Een boomkikker en een koppel flamingo's passeren we zonder er veel aandacht aan te besteden. Ik zie die flamingo's vaak genoeg in het wild bij Battenoord in het Grevelingenmeer.

Doodshoofdaapje

Doodshoofdaapjes (Saimiri) zijn schattige kleine aapjes en komen voor in Latijs-Amerika. Wij zagen ze in het regenwoud van Ecuador.

Stokstaartje

Stokstaartjes (Suricata suricatta) zijn een soort mangoesten en leven in zuidelijk Afrika.

Aziatische olifant

De Aziatische olifant (Elephas maximus) is kleiner dan zijn Afrikaanse verwant en hij heeft kleine oren vergeleken met die uit Afrika.

Desert Burgers Zoo

Cactussen

Halsbandpekari

De dag loopt ten einde , maar we gaan toch nog even door de Desert. waar veel cactussen staan. Een halsbandpekari (Pecari tajacu) is een van de weinige soorten die we naast wat wegvliegende vogels zien. Dit wilde zwijn komt voor van het uiterste zuiden van de VS tot in het noorden van Argentinië

Familie Mom

Tegen half vier vinden we het genoeg geweest. Het was een erg leuke dag met heerlijk weer, interessante dieren en natuurlijk was het leuk om met de gehele familie bij elkaar te zijn.


Homepage | Allerlei | Reisverslagen