Januari 2021

Vogels kijken in Zeeland

Flamingo's

Hoewel ik tegenwoordig veel in eigen omgeving vogels ga kijken, besluit ik in januarie 2021 weer eens een paar keer richting Zeeland te rijden. Deze groep Flamingo's zitten in het Grevelingenmeer bij Battenoord, dus eigenlijk nog net in Zuid-Holland.


Kleine Zilverreiger

Zwarte ruiter

Op weg naar de kortbekzeekoet bij het Veerse Meer kom ik een kleine zilevrreiger tegen. Zo vaak zie je die niet zo dichtbij. Hetzelfde geldt voor de zwarte ruiter.

Rotgans

Brandgans

Kolgans

Van boven naar beneden: rotganzen, brandganzen en kolganzen. Niet meer dan bewijsplaatjes. Het blijft lastiog om ze goed voor de lens te krijgen. Ze zijn schuw, de scherptediepte speelt mee en ik besteed er te weinig tijd aan.

Toren van Goedereede

Op weg naar Zeeland passeer ik Goedereede dat op Goeree Overflakkee ligt. Een plek met goede en minder goede herinneringen. Ik heb goede herinneringen aan een vogeltrip met Dick Roos - een helaas te vroeg overleden vogelvriend - waarmee ik een prachtige vlucht kraanvogels laag over het land bij Goedereede zag overvliegen. Minder goede ervaringen heb ik met het stoplcht bij deze plaats op de N57. Tweemaal te hard over de kruising gereden en daarvoor een boete in de bus gekregen.

Steenloper


Ekster

Op de Brouwersdam schiet ik plaatjes van een ekster en een steenloper. Liever scoorde ik een ijseend, maar die lieten zich niet zien deze dag. Wel een tweede kleine zilverreiger, zoals hieronder is te zien.

Kleine Zilverreiger

Het was weer eens leuk om een paar maal richting Zeeland te rijden om vogels te kijken. Vooral ook omdat ik samen met Erik op stap ging en een keer met Dick Hörters. Vooral sommige plekjes langs de Grevelinge en langs de Oosterschelde bevielen goed met mooie waarnemingen en ook langs de Brouwersdam is het in de winter altijd goed vertoeven. Dit kleine verslag geeft maar beperkt weer wat er te zien was. Het vogelskijken stond voorop en het fotograferen op het tweede plan. Misschien een volgende keer de doelstelling omdraaien!

Grote Zilverreiger

Homepage | Allerlei | Reisverslagen