TIENGEMETEN

Tweede Paasdag - 5 april 2010Tiengemeten
Tiengemeten
 Op Tweede paasdag 2010 gingen Gina en ik wandelen op Tiengemeten. Volgens de dienstregeling zou de pont om 11.00 varen, maar hij bleek een zondagsdienst aan te houden, dus dronken we eerst koffie. Het was nog behoorlijk koud en zwaar bewolkt. Om 12.00 uur konden we overvaren en sloegen na het verlaten van de pont rechtsaf, naar het westelijke deel van het eiland. De Schotse Hooglanders graasden meestal rustig door zonder aan ons aandacht te schenken. Slechts een enkele keek ons weinig geïnteresseerd aan.
Schotse Hooglander

Hans
Gina
We liepen naar de meest westelijke punt. Het was bijzonder stil. Door de wind lieten slechts enkele vogels zich horen, waaronder een paar Rietgorzen en Blauwborsten. Ook zweefden een drietal Bruine Kiekendieven boven het riet, waarin we een rondje liepen.
Gina in een rietveld

Schotse Hooglander
Het was prima wandelweer, maar voor het maken van mooie vogelfoto 's waaide het te hard. Het ging op een gegeven moment ook nog licht regenen. We liepen in totaal drie uur rond op het eiland en namen de boot om 15.00 uur terug naar Nieuwendijk. Gek genoeg was de dienstregeling nu wel aangepast aan een gewone maandag. We maalden er niet om en reden tevreden terug naar huis.
Veerboot

Gina

 


Terug naar de homepage