Rayonkampioenschappen 2009

12 en 13 juni 2009

Turngoud voor Jade Snijders en Esmay Onsoe, zilver voor Romy Gerhardt


Tijdens de rayonkampioenschappen van het afgelopen weekeinde wisten twee turnsters van de A-selectie van gymnastiekvereniging OKK een eerste plaats te veroveren. Jade Snijders was de beste senior en Esmay Onsoe de beste jeugdturnster. De tweede plaats voor Romy Gerhardt bij de jeugd maakte het OKK-feestje compleet.

Goud
Jade SnijdersOmdat er meer dan 300 turnsters aangemeld waren voor de wedstrijd in het Brabantse Giessen op zaterdag had men besloten de senioren op vrijdagavond al te laten turnen. Alise Klijn, Jade en Chloé Snijders en Laura Verhoeven turnden daarom op vrijdagavond al hun wedstrijd. Jade, die echter ook al een kaartje voor het theater had, deed de wedstrijd in versneld tempo en was na 2 rondes vertrokken met de volgende cijfers: sprong 8.25 (3e), brug 8.30 (2e), balk 8.35 (3e) en vloer 8.40 (2e). Ze had een prima en foutloze wedstrijd geturnd, waarbij vooral het cijfer voor brug – haar zwakste onderdeel – opvallend goed uitviel. De andere drie turnden hun wedstrijd in normaal tempo en moesten proberen Jade en de concurrenten van de andere verenigingen voor te blijven. Alise Klijn turnde voor wat ze waard was: sprong 7.40 (9e) na een landing met enkele napassen, brug 7.20  (7e), balk 7.65 (8e) en haar beste prestatie werd vloer 7.90 (5e). Hiermee werd ze uiteindelijk 9e in het klassement. Laura Verhoeven, die dit jaar het beste uit de verf kwam en landelijk 8e werd, kon deze avond geen potten breken. De CIOS-triathlon van de dag ervoor zat nog in haar benen, waardoor ze behoorlijk last van haar spieren had. Haar score: sprong 7.70 (8e), winst bij brug met 8.45 (1e), balk 7.85 (5e) en vloer 7.30 (8e) was goed voor de 6e plaats. De Papendrechtse was duidelijk niet tevreden hiermee, maar wellicht was ze ook al een beetje met haar hoofd bij haar stage in de USA waar ze momenteel voor twee maanden naartoe is.
Chloé Snijders turnde net als haar zus een prima wedstrijd zonder echte fouten. Haar scores: sprong 8.00 (6e), brug 8.15 (3e), balk 7.75 (7e) en vloer 8.15 (3e) brachten haar op een mooie vierde plaats, maar net naast de medailles. Omdat Maxine Akkermans (3e plaats) van Souplesse  een keer van de balk viel en Donna Lodder (O&O) bij brug de ligger miste bij haar opsprong en niet verder kwam dan de 2e plaats, ondanks de winst op de drie andere onderdelen, was het goud voor Jade. Jammer genoeg kon ze het eremetaal niet zelf ophalen, maar de prestatie werd er niet minder om.

Goud en zilver
Zaterdag deden Esmay Onsoe, Romy Gerhardt en Inès Haulussy mee bij de jeugd. Inès begon bij sprong met de beste prestatie 8.15 (2e). Esmay  7.60 (6e) en Romy 7.70 (8e) lieten hier wat tienden liggen en volgden op enige afstand. Bij brug deden juist Esmay en Romy het beter. Beide scoorden een 8.00 voor een prima oefening en werden daarmee 2e. Inès scoorde 7.85 (5e). Ook zij turnde een goede oefening, maar iets minder ruim.
Bij balk scoorde Romy met 8.10 (2e) het beste van het Ridderkerkse team en Esamy volgde op 0.10 afstand op de 3e plaats. De score van Inès bleef steken op 7.20 (5e), waardoor ze de leiding uit handen gaf. Alle drie lieten ze hier een halve punt liggen door een val. Bij vloer scoorde Esmay met een prima oefening 8.35, waarmee ze eerste werd bij vloer en uiteindelijk ook eerste in de totaalstand, waardoor zij goud veroverde in deze categorie. Met 7.80 (5e) zag Romy, die na drie onderdelen nog gelijk stond met Esmay, haar clubgenote voorbij komen, waardoor zijzelf naar de tweede plaats werd verwezen. Een prima en onverwachte prestatie en goed voor een zilveren medaille. Inès scoorde op vloer 7.45 (7e) en werd in het totaal 6e. Toch mag zij ook tevreden zijn met haar optreden. Voor de A-selectie rest er nog één wedstrijd en dat is de turncompetitie van zaterdag a.s. Gezien de stand kan OKK hier geen al te hoge ogen meer gooien, een 3e of 4e plaats is het maximale wat er nog in zit.

 


Uitslag: jeugd / senioren

Podium bij de jeugd
Meastro Hans
Omdat Jade al naar het theater was haalde Hans de plak maar voor haar op. Stond-ie ook eens op het schavot.
Romy-Inè-Esmay