Regiokampioenschappen 26 en 27 januari 2008

Chloé Snijders wint prijs

Chloé SnijdersTijdens de laatste regiowedstrijd wist Chloé Snijders van gymnastiekvereniging OKK verrassend een vierde prijs in de wacht te slepen bij de senioren in de 4e divisie. Daarnaast wisten Jade Snijders, Laura Verhoeven, Esmay Onsoe, Lashawndra Sambo, Joyce de Lange, Lotte Monshouwer en Caroline Mom zich geplaatst voor de landelijke wedstrijden in de 2e en 4e divisie.

Voor het eerst zus verslagen
Lange tijd zag het er zaterdag naar uit dat Jade Snijders en Laura Verhoeven ook voor een medailleplaats in aanmerking kwamen. Met maar liefst 75 deelnemende senioren was dat niet zo eenvoudig. Jade begon met een score van 7.634 met een derde plaats op balk. Chloé deed met 7.30 ook goede zaken. Ze turnde vastberaden en met overtuiging. Laura moest eenmaal naar de grond en verloor dus een halve punt. Marcella van der Meulen turnde gracieus, maar moest tweemaal van de balk wat haar het klassement kostte.
Bij vloer was Laura met een vierde plaats (8.634) het beste en Jade eindigde hier als zesde met 8.567. Ook Marcella en Chloé deden met respectievelijk 8.10 en 8.234 goed mee.
Dit herhaalde zich bij sprong waar Laura net voor Jade 4e werd. Na de onderdelen balk, vloer en sprong stonden Jade en Laura er dus het beste voor, op korte afstand gevolgd door Chloé en met wat meer achterstand door Marcella. De jarige Laura kreeg het bij brug niet cadeau. Er werd een onderdeel afgewaardeerd, wat haar 0,40 scheelde en een medaille. Laura werd uiteindelijk tiende. Nog steeds een goede prestatie natuurlijk. Jade deed zichzelf de das om door iets te hoog op te hurken waardoor ze geen inzet meer kon maken voor de zolendraai. Hierdoor verspeelde ook zij een medaille, maar met een zesde plaats mag ze toch tevreden zijn. Chloé werd zesde bij brug en klom naar een verrassende vierde plek. Dat leverde haar een medaille op (zie foto) en voor het eerst wist ze haar zus op een regionale wedstrijd te verslaan. Marcella eindigde als 33e in de middenmoot en was helaas de enige van de drie senioren die zich niet plaatste voor de districtswedstrijden.


Marcella Laura
Marcella van der Meulen Laura Verhoeven
Jade Chloe
Jade Snijders Chloé Snijders

In de andere baan streden Judith Vogelezang, Stefanie Hakkesteegt en Esmay Onsoe (zie foto) voor een plaatsje bij de beste 20 bij de jeugd 4e divisie. Hier deden maar liefst 88 turnsters mee, dus was de kans kleiner dan 25% om je te plaatsen. Esmay deed het met een 10e plaats bij sprong (8.00) en zelfs een 6e plaats bij brug (8.40) erg goed op deze onderdelen. Bij balk moest ze helaas tweemaal naar de grond en liet ze een punt liggen. Uiteindelijk werd ze 17e met precies die ene punt achterstand op een medailleplaats. Zij mag ook door naar de districtswedstrijden.
Judith en Stefanie wisten zich niet te plaatsen. Stefanie deed wat ze kon, maar moet zich duidelijk verbeteren in de uitvoering. Beste prestatie van haar was 7.70 op brug. Judith scoorde het hoogst bij sprong (7.80) Zij miste twee onderdelen bij brug waardoor een betere plaatsing niet mogelijk was.

Esmay Judith
Esmay Onsoe Judith Vogelezang
Stefanie
Stefanie Hakkesteegt

Tweede divisie turnt verder
Zondag turnde Lashawndra Sambo bij de junioren in de 2e divisie. Lashawndra is dit seizoen overgekomen van Animo Hoogvliet. Ze heeft een behoorlijk potentieel, maar weet dat nog niet te benutten. Het ontbreekt haar nog aan flair en afwerking, waardoor ze de andere turnsters voor moest laten gaan. Zij gaat wel door naar de landelijke wedstrijden, want iedereen in de tweede divisie had zich automatisch geplaatst. Dat betekende voor Joyce de Lange dat ook zij door is. Zij is van O&O gekomen en turnde een goede wedstrijd. Vloer was niet helemaal optimaal. Hier was ze nog wat onzeker en kwam bij het laatste acro-onderdeel ten val. Maar bij sprong, brug en balk deed ze haar oefeningen prima. Bij balk resulteerde dat in een cijfer van 8.267 waar ze vierde mee werd. Bij brug werd ze zelfs tweede. Ze werd uiteindelijk 8e en kon tevreden naar huis.
Bij de senioren 2e divisie turnden Caroline Mom en Lotte Monshouwer. Zij werden respectievelijk 6e en 7e, kort achter de winnares. Lotte ’s beste prestatie was vloer met 8.35 en een tweede plaats. Caroline wist tweede te worden bij sprong, ook met 8.35. Caroline was bij brug 5e en 6e bij vloer, maar zag haar nieuwe afsprong bij balk mislukken. Lotte liet een steekje vallen bij de brug. Wel was haar uitgangswaarde het hoogst van allemaal. Trainsters Heleen Bervoets, die deze dag als jury optrad was, had na afloop het volgende commentaar: “OKK heeft in het totaal 5 medailles gewonnen in de afgelopen drie weekenden, maar de turnsters hebben er net zoveel verspeeld door teveel fouten te turnen. Datzelfde geld voor het aantal turnsters dat door is. 70% door is weliswaar beter dan vorig jaar, maar het had evengoed 80% kunnen zijn.” De andere twee trainers, Anouk Dries en hans Mom, beaamden het en voegden er nog aan toe dat de uitgangswaarden in veel gevallen gelukkig wel in orde waren in vergelijking met de overige deelneemsters. Er zal dus op uitvoering getraind moeten worden. Zaterdag kunnen de 3e en 4e divisies hier werk van gaan maken, want dan start voor hen de competitie.

Lashawndra Joyce
Lashawndra Sambo Joyce de Lange
Lotte Caroline
Lotte Monshouwer Caroline Mom