Regiokampioenschappen 12 januari 2008

Twee turnsters OKK in de prijzen

Lisa Jessy
4e plaats voor Lisa Groeneveld
en voor Jessy van Buren

Tijdens de eerste regiowedstrijd in Alphen aan de Rijn behaalden Lisa Groeneveld en Jessy van Buren van gymnastiekvereniging OKK beiden een medaille door 4e te worden. Daarnaast mogen zij door naar de landelijke wedstrijdronden. Daarnaast mogen Sharon Galloway, Romy Gerhardt, Manon Meeusen, Naomi Vink en Veerle in ’t Veld ook naar die volgende ronde.

Goed begin
Lisa Groeneveld deed voor het eerst mee aan de regiokampioenschappen bij de categorie instap en deed dat dus goed met een vierde prijs. Vloer en sprong, waar ze zelfs 2e werd,  deed ze prima, maar op balk kwam ze niet goed op haar voeten met de afsprong en ook bij brug was dat het geval. Marcella van der Meulen, die haar begeleidde zei over Lisa: “Als Lisa zich bij brug en balk kan verbeteren dan moet ze nog een ronde verder kunnen komen”. Jessy van Buren, die ook vierde werd in het totaalklassement werd 1e bij brug met een prima oefening. Door een missertje op de vloer en een wankel bij de balk liet ze een hele punt liggen. Dat was een duur punt, want de achterstand op nummer één was maar 0,127. Toch was trainster Liesbeth Grootendorst tevreden: “Jessy heeft zeker de mogelijkheid om zich nog meer te verbeteren, dus dat geeft vertrouwen voor de toekomst”.

Gekwalificeerd
Nog vijf turnsters wisten zich voor de volgende ronde te plaatsen. Manon Meeusen en Naomi Vink deden dat bij de pupillen II in de 3e divisie. Het begin bij balk was onzeker met enkele vallen en ook de vloer was nog niet optimaal. Bij sprong ging het goed met voor Manon 8,651 en voor Naomi 8.400.Manon haalde bij brug voor het eerst zolendraai, maar het was maar net. Daardoor kon ze de hoge ligger niet goed grijpen en moest daarom een tussenzwaai maken. Het cijfer 7,233 was netjes en Naomi had een mooie oefening die werd beloond met een 7,9. Naomi werd uiteindelijk 9e en Manon 12e waarmee zij zich ruimschoots kwalificeerden. Naomi al weer voor de 3e keer en Manon voor het eerst.
Veerle in ’t Veld werd 9e bij de pupillen I en mag dus ook door. Ze turnde een goede wedstrijd met als hoogste cijfer een 8.700 op sprong. Bij balk kan ze zich nog iets verbeteren en wanneer ze de zolendraai bij brug gaat turnen dan kan haar puntentotaal omhoog. Bij de pupillen II in de 4e divisie wist Romy Gerhardt zich te plaatsen door als 20e te eindigen. Hier deden maar liefst 53 turnsters mee. Romy ’s beste score was 9.067 voor sprong waarmee ze 6e werd en zich voor het eerst wist te plaatsen. Sharon Galloway wist zich bij de junioren via een 13e plek ook te plaatsen voor de vervolgwedstrijden. Ze kwam slecht uit de startblokken bij balk. Ze moest het toestel meerdere keren verlaten en liet hier anderhalve punt liggen. Bij vloer herstelde ze zich en bij spong en brug deed ze het uitstekend. Brug wist ze zelfs met 8.40 te winnen.

Doek gevallen
Trainster Miranda van Amstel was tevreden met de resultaten: “Twee medailles en zeven turnsters door, was meer dan waarop we gerekend hadden. Dus we kunnen best tevreden zijn. Toch zijn er nog te veel fouten gemaakt en daaraan moeten we de komende tijd hard gaan werken. Jammer genoeg is voor twee turnster nu het doek gevallen”. Miranda doelde op Inès Haulussy (35e) en Melissa Koorn (39e). Zij turnden vooral op brug en sprong voor wat ze waard zijn, maar balk was nog te onzeker en ook bij vloer moeten zij zich nog verbeteren.
Komend weekeinde zijn de junioren en de senioren van de 3e divisie aan de beurt voor hun wedstrijden. Hier heeft OKK zes deelneemsters en ook zij moeten proberen zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.