Veel medailles voor OKK op rayonwedstrijd


Medaillewinnaressen

De prijswinnaressen:

Elisa van Halem - Tiffany Jansen - Romy Gerhardt - Inès Haulussy - Esmay Onsoe - Lieke Nusteling - Marcella van der Meulen -
Marina Blazev - Celine in 't Veld - Anouk de Ruiter - Marieke Heester - Laura Verhoeven

Turnsters van gymnastiekvereniging OKK behaalden op de rayonwedstrijden in Zwijndrecht maar liefst 12 prijzen. Tweemaal goud, vijf keer zilver en vijf keer brons was de oogst van de Ridderkerkse turnsters, daarmee aangevend dat OKK in deze categorieën mee kan met de besten. Voor één van de trainsters, Rianne van Schijndel, was dit haar laatste wedstrijd, die ze mede organiseerde. Na 17 jaar stopt ze met lesgeven, maar ze blijft actief als jury en commissielid.

Jong geleerd, oud gedaan
De eerste winnares voor OKK werd Elisa van Halem. Zij kwam uit in de categorie Benjamin niveau 12. In het voor haar eerste wedstrijdseizoen werd ze met 34,75 keurig tweede en kreeg zodoende een zilveren medaille omgehangen. Haar beste prestatie was 9.05 op vloer.
Nog iemand waarvoor geldt “jong geleerd, oud gedaan’’, was Tiffany Jansen. Ook voor haar was dit het eerste seizoen. Bij de instappers won ze brons in niveau 11. Haar hoogste score was 9.10 voor brug. Volgend seizoen gaan Elisa en Tiffany een niveau hoger turnen en dit was daarvoor een goede opmaat.
Bij de pupillen II kon OKK voor het eerst een gouden medaille ophalen. Romy Gerhardt werd eerste in niveau 9 met 32.15. Zij was hier veruit de beste met als hoogste score 9.30 op sprong. Op het podium kreeg ze gezelschap van Inès Haulussy, die het zilver opeiste. Ook zij scoorde bij sprong haar hoogste cijfer: 9.05. Beide turnsters gaan volgend seizoen over naar de jeugd waar ze vrije oefenstof gaan turnen.
In niveau 10 behaalde Lieke Nusteling een medaille. Haar score van 32,75 was goed voor een zilveren medaille. Haar beste onderdelen zijn eigenlijk vloer en balk, maar de hoogste score was 8.80 voor brug, daarmee bewijzend dat ze allround is.

Nogmaals goud
Bij de jeugd was het in niveau 8 een spannende strijd. Het onderlinge verschil tussen de nummers 1 t/m 3 was slechts 0.10 pnt. Hier trok Esmay Onsoe aan het langste eind met de score van 31,50. Met een prima wedstrijd behaalde zij hiermee de tweede gouden medaille voor OKK. Hiermee was het door ziekte verloren seizoen van vorig jaar snel vergeten.
In niveau 9 had OKK nog een bronzen medaillewinnares in de persoon van Celine in ’t Veld. Celine scoorde bij vloer met 8.10 haar hoogste cijfer. Zij turnde deze wedstrijd voor het eerst al haar onderdelen op niveau 9 en dat pakte dus goed uit.
Bij de junioren niveau 9 had OKK twee turnsters op het podium. Anouk de Ruiter legde met een overwinning op de brug – haar favoriete toestel -  met een score van 9.30 een goede basis voor een zilveren medaille. Slechts 0.20 pnt scheidde haar van het goud. Het brons was voor haar clubgenootje Marina Blazev, die ook bij brug haar hoogste cijfer scoorde (8.90). Op balk kan Marina overigens ook goed mee gezien haar score van 8.85.
Bij de senioren wist OKK nog drie medailles in de wacht te slepen. Marieke Heester won een bronzen medaille in niveau 10. Zo kon ze een seizoen met blessureleed toch nog mooi afsluiten. De score van 9.15 op brug was haar hoogste resultaat.
In niveau 6, het laatste en hoogste niveau, had OKK weer twee medaillewinnaressen. Laura Verhoeven, die dit jaar goed op dreef is en districtskampioen werd, tekende voor het zilver en Marcella van der Meulen voor het brons. Laura won met overmacht het onderdeel brug (8.45). Marcella, die tevens trainster is bij de onderbouw, turnde met 8.35 de winnende vrije oefening op vloer. Met een mooie choreografie en prima bewegingen liet ze zien hoe een vrije oefening geturnd hoort te worden.