Finale 4e divisie in Amsterdam

19 april 2008

Jade en Laura

Jade Snijders en Laura Verhoeven


Laura Verhoeven net naast podium

Tijdens de nationale finale van de 4e divisie turnen in Amsterdam greep turnster Laura Verhoeven net naast een medaille. Ze kwam slechts 0.15 pnt. tekort. Jade Snijders was de tweede OKK-turnster in deze finale, maar kon deze dag niet met de besten mee door een foutje op brug.

Goed seizoen
In de mooie turnhal van Turnace begonnen Laura Verhoeven en Jade Snijders bij brug. Laura, studente Sport en Bewegen liet een prima oefening zien, maar kreeg een te lage uitgangswaarde. Na reclamering van de trainers bij de hoofdjury bleek dat er een basisonderdeel door de jury was gemist, waardoor tevens alle bonussen  niet meer geteld werden. Gelukkig werd haar uitganswaarde naar 10.00 gecorrigeerd. Score werd 8.40, wat een 8e plaats betekende. Tweedejaars PABO-studente Jade begon eigenlijk te goed. Na de kip gooide ze zo hoog op dat ze haar evenwicht verloor en voorover duikelde. Doordat ze even later ook nog eens met haar turnleertje van de stok schoot kreeg ze niet meer dan 6.65. Een goed klassement kon ze daarna vergeten. Ze herstelde zich echter goed bij de balk. Hier scoorde ze 8.45 en werd daarmee 2e in het veld van 36 deelneemsters. Laura turnde een strak uitgevoerde balkoefening, maar moest na haar pirouette de balk verlaten. Gevolg: een halve punt aftrek en daardoor uiteindelijk geen medaille. Bij vloer scoorde Laura 8.80 en werd daar keurig 5e. Jade deed het met 8.55 net ietsje minder, maar turnde een mooie oefening. Bij sprong liet Jade 8.45 noteren voor een overslag met hele draai. Dezelfde sprong leverde Laura zelfs 8.80 op en een prima 2e plaats.
Laura werd uiteindelijk 6e, vlak achter de 5 medaillewinnaars. Er waren er vijf, want de derde plaats werd door 3 turnsters gedeeld. Jade werd 27e. Haar foutje op brug kostte haar een top-tiennotering. Beide turnsters kunnen op een goed seizoen terugkijken. Laura won zelfs goud bij de districtswedstrijden. Zowel Laura als Jade kan met iedereen de concurrentie aangaan, maar de vorm van de dag geeft meestal de doorslag. Zo blijft deze sport wel spannend natuurlijk.


Jade en Laura
Nogmaals Jade en Laura