29 maart 2008

Districtskampioenschappen in Amsterdam

Goud voor Laura Verhoeven


Laura kampioen


Laura Verhoeven en Jade Snijders naar finale

Zaterdag 29 maart werden in Amsterdam de districtskampioenschappen in de 4e divisie geturnd. Laura Verhoeven van gymn. ver. OKK werd eerste  bij de senioren en kreeg daarvoor het goud omgehangen. Haar clubgenote Jade Snijders plaatste zich ook voor de finale door zevende te worden.

Winst op twee toestellen
Zes turnsters van OKK hadden zich geplaatst voor deze kampioenschappen en moesten bij de eerste negen in het klassement zien te eindigen in het veld van 36 turnsters. Geen gemakkelijk opgave dus. De senioren Laura Verhoeven, Jade Snijders en Chloé Snijders turnden een prima wedstrijd. Sprong wist Laura te winnen met 8.35 en ook Jade (tweede met 8.20) en Chloé (7.95) deden goede zaken met een overslag hele draai. Bij brug legde Laura het fundament voor haar eerste plaats door ook dit toestel te winnen. Ze won met een score van 9.15, wat tevens de hoogste dagscore was. Na twee toestellen voerden Laura en Jade het klassement aan, maar OKK moest nog naar balk, waar lage punten werden gegeven. Bij balk was Jade de beste van de drie met 7.65. Dit was goed voor een vierde plaats. Laura bleef met 7.50 goed in de buurt. Chloé moest helaas eenmaal naar de grond wat haar een halve punt en een aantal plaatsen in het klassement kostte. Chloé was wel de beste op vloer met 8.25, gevolgd door Laura (8.05) en Jade (8.00).
Het totaal van 33.05 van Laura was goed voor de hoogste trede op het erepodium. Jade, die 32.35 scoorde en zevende werd, mag op 19 april nogmaals samen met Laura naar de turnhal in Amsterdam om zich met de besten van de overige districten van Nederland te meten. Voor beide turnsters is het de tweede keer op rij dat ze de finale halen. Chloé zal dan vanaf de tribune de verrichtingen van haar zus moeten volgen, want haar 15e plaats was niet voldoende voor kwalificatie. Wel kan ze nu al terugkijken op een goed seizoen.


Sharon-Laura-Jade-Chloe
Prima wedstrijd van Sharon Galloway, Laura Verhoeven, Jade Snijders en Chloé Snijders

Hogere score dan in de regio
Sharon Galloway werd bij de junioren 19e in het veld van 38 turnsters. Ze was best wel zenuwachtig voor de wedstrijd, maar gaandeweg werd dat minder. Ze begon goed met 8.40 op vloer. Bij sprong scoorde ze 7.65 met een overslag met halve draai. Bij brug turnde ze de basisoefening zonder bonussen, maar deed dit netjes; prima score met 8.05. Balk is niet haar favoriete toestel, maar deze keer hoefde ze maar één keer naar de grond en scoorde 7.35. Haar totaal van 31.45 was meer dan twee punten hoger dan bij de regiokampioenschappen.

Romy GerhardtEsmay OnsoeIn de andere wedstrijd kwamen Romy Gerhardt en Esmay Onsoe uit bij de pupillen 2 en de jeugd. Romy, die 28e werd, liet een goede sprong zien met de score 8.50. Bij brug (7.50) had er meer in gezeten, maar twee kleine foutjes kostten haar enkele tienden. Bij balk (7.05) deed ze het netjes, maar verloor ze een punt met vallen. Het vloercijfer bleef steken op 6.25, hoofdzakelijk door minder goede acroseries. Daar zal dus aan gewerkt moeten worden.
Esmay deed het net als alle andere OKK-turnsters goed bij sprong met 7.40. Bij brug turnde ze een fraaie oefening in een goed tempo, maar ze kwam met de afsprong op het randje van de mat en raakte daarbij de grond, wat haar een halve punt kostte. Bij balk, die erg wiebelig verliep, gaf ze een hele punt cadeau aan de concurrentie door tweemaal de balk te verlaten. Bij vloer herstelde ze goed met 7.85. Esmay eindigde als 32e.
Voor deze meisjes zitten de landelijke wedstrijden erop. Ze turnen nog wel in groepsverband in de competitie en in juni individueel een rayonwedstrijd.