Competitiewedstrijd cluster 2 in Ridderkerk

16 februari 2008

Melissa Ines Romy Tiffany Diana
Melissa Koorn Ines Haulussy Romy Gerhardt Tiffany Jansen Diana van der Vlies

Zaterdag organiseerde gymnastiekvereniging OKK in de gymzaal aan de Graaf Lodewijkstraat de competitiestart voor cluster 2, de turnsters uit de 3e of 4e divisie. Het team van jeugd en senioren wist de winst te pakken en staat dus fier aan kop. De beide teams van OKK bij de categorie instap en pupillen waren nog te zwak voor een hoge notering, maar deden vooral wedstrijdervaring op.

Jong talent
’s Morgens kwamen de teams van de instappers en pupillen als eerste op de vloer. OKK was in deze categorie twee jaar achtereen kampioen geworden, maar had deze meisjes nu in het hogere cluster 1 ingeschreven waar ze na één ronde op een tweede plaats staan. Er was nu een team gevormd met de min of meer ervaren pupillen II Inès Haulussy, Melissa Koorn en Romy Gerhardt, aangevuld met instapper Tiffany Jansen en voorinstapper Diana van der Vlies, die de zieke Elisa van Halem verving. Daarnaast was er een team dat louter bestond uit voorinstappers. Dat zijn turnsters die pas volgend jaar aan officiële wedstrijden van de KNGU deel mogen nemen. Jong talent dus, dat nog veel moeten leren en vooral ervaring op moet doen. Dit team bestaande uit Evi Ilmer, Joy van Buren, Sophie Breems en Joyce Robbe miste ook nog een extra turnster omdat Diana van der Vlies Elisa van Halem in team 1 verving. Bij dit team telde elk cijfer, want de beste vier turnsters per team worden geteld. Dit was dus extra zwaar voor hen.
Romy Gerhardt deed het met een zesde plaats het beste in het veld van 40 turnsters. Zij scoorde bij sprong het hoogst, maar haar beste prestatie leverde ze bij balk. Hier werd ze eerste met 8.25. Instapper Tiffany Jansen verraste op haar eerste wedstrijd door het onderdeel brug te winnen met 8.35. Tiffany is pas een half jaar bij OKK maar maakt goede vorderingen en eindige individueel op een 10e plaats. "Echt klasse", vond trainster Miranda van Amstel. Inès Haulussy deed het goed bij sprong en Melissa Koorn scoorde het best bij vloer, maar waren iets te wisselvallig om hoog in het klassement te eindigen. Voorinstapper Diana van der Vlies scoorde het hoogst bij brug met 7.95. Ook voor haar was het de eerste wedstrijd. Ze deed het goed en liet nog tien turnsters achter zich. Het team eindigde op een vijfde plaats, maar binnen een punt met nummer vier, dus dat biedt nog perspectief voor de volgende wedstrijd.
Het tweede team deed het niet slecht voor zulke jonge turnsters. Trainster Liesbeth Grootendorst was vooral verrast over het optreden bij sprong en balk: “Deze meisjes kunnen nog een jaar lang oefenen op de overslag bij sprong en de koprol op de balk, maar vandaag lieten ze zien dat deze onderdelen al binnen hun bereik liggen”. Joyce Robbe was met een 14e plaats de beste. Zij scoorde bij brug zelfs 7.90, net als Evi Ilmer overigens. Het hoogste cijfer voor Sophie Breems was 7.05 voor sprong en brug. Joy van Buren scoorde bij brug het best (7.65).


Joy van Buren Sophie Breems
Joy Sophie
Joyce Evi
Joyce Robbe Evi Ilmer
Diana van der Vlies
Diana verving Elisa van Halem in team 1

Romy Gerhardt
Romy Gerhardt was de beste OKK-turnster met een 6e plaats
Tiffany Jansen Ines Haulussy Diana van der Vlies
Tiffany Jansen
Inès Haulussy
Diana van der Vlies
Melissa Koorn
Melissa Koorn

Jury
Yvonne Lodder was één van de juryleden

 

TURNSTERS JEUGD-SENIOR OKK AAN KOP

Bij de jeugd, junioren en senioren moet OKK de eerste plaats van vorig seizoen verdedigen. Sharon Galloway, Jade en Chloé Snijders en Laura Verhoeven waren daar bij. Anneloes de Geus is uit het team, dat nu aangevuld is met de jeugdturnsters Stefanie Hakkesteegt, Judith Vogelezang en Esmay Onsoe. In deze groep is de concurrentie sterk toegenomen met twee teams van OKK Dordrecht en DOTO Bergschenhoek en een extra team van O&O Zwijndrecht. Na de eerste ronde stond Souplesse uit H.I. Ambacht ruim aan de leiding. OKK moest met een team van O&O en een gemengd team van OKK Dordrecht en DOTO in de tweede ronde aan de bak. Ze begonnen goed met winst op vloer. De score werd aangevoerd door Jade Snijders (8.35), gevolgd haar zus Chloé en Esmay Onsoe, die beiden 8.30 scoorden. Bij sprong gaven de teams weinig aan elkaar toe. OKK werd gedeeld derde met als beste scores 8.75 van Laura Verhoeven en 8.50 van Sharon Galloway.
Bij brug legden de Ridderkerkse turnsters de basis voor de overwinning door met 35.55 dit onderdeel ruimschoots te winnen. Beste score was van Esmay. Zij werd eerste bij brug met 9.10. Laura en Chloé zaten daar met 8.90 tweetiende achter. Met een ruime voorsprong werd begonnen bij balk. Hier wist Chloé Snijders als enige met Judith Vogelezang op de balk te blijven. De overigen moesten allen één of meer keer het toestel verlaten. Gelukkig smolt niet de gehele voorsprong weg en wist OKK de wedstrijd te winnen. Chloé was individueel de beste van iedereen. Jade Snijders werd derde. Esmay en Laura deelden de 9e plek en Sharon werd verdienstelijk 12e. Stefanie en Judith verbeterden zich ten opzichte van de regiokampioenschappen en lieten meer dan 14 turnsters achter zich. Al met al was men ondanks het mindere presteren bij balk toch dik tevreden.


Jade Snijders Chloe Snijders Laura Verhoeven Judith Vogelezang
Jade Snijders Chloé Snijders Laura Verhoeven Judith Vogelezang
Stefanie Hakkesteegt Esmay Onsoe
Stefanie Hakkesteegt
Esmay Onsoe
Sharon Galloway
Sharon Galloway

Team jeugd senior
In afwachting van de uitslag. Het werd een eerste plaats!