Competitiewedstrijd cluster 2 in Sliedrecht

5 april 2008

OKK-turnsters deze maal tweede

Zaterdag 5 april was de tweede wedstrijddag voor de trnsters van gymnastiekvereniging OKK voor turnsters uit de 3e en 4e divisie. Dit keer speelde alles zich af in Sliedrecht bij turnvereniging Synergos.

De teams bij de categorie jong talent, instap en pupillen waren in de ochtend aan de beurt.  OKK 1 bestond uit de pupillen Romy Gerhardt, Melissa Koorn en  Inès Haulussy aangevuld met instapper Tiffany Jansen en jong talent Joyce Robbe. Dit team eindigde op de eerste wedstrijddag in februari op een vijfde plek en behaalde diezelfde plek ook vandaag.
Het team OKK 2 bestond volledig uit jong talenten, namelijk Evi Ilmer, Sofie Breems, Joy van Buren, Diana van der Vlies en Elisa van Halem. Dit zijn meisjes die nog weinig wedstrijdervaring hebben en qua niveau echt aan het begin staan. Ook zij eindigden op dezelfde plek als tijdens wedstrijddag 1, namelijk de zesde plaats.

Er werd door 42 turnsters deelgenomen aan de wedstrijd en namens OKK deed Romy Gerhardt het wederom het beste met een 18e plaats,Evi Ilmer op de voet gevolgd door Tiffany Jansen met een 20e plaats. Romy behaalde haar beste punten op de vloer met een 7,55. De brug was vandaag duidelijk het sterkste onderdeel van team 1. Tiffany turnde heel goed en werd derde met een 8,80. Ook Melissa behaalde met haar brugoefening een mooie score, een 7,30 en Inès een mooie 7,70. Joyce Robbe, het enige jong talent in dit team blonk ook uit bij het onderdeel brug met een 8,20. Op de andere onderdelen werden minder goede punten gescoord, waardoor een hoger eindresultaat er niet in zat vandaag.

Team 2 had het niet makkelijk. De meisjes maakten veel fouten op de balk en bij de vloer. Bij het onderdeel sprong hadden enkele meisjes moeite met de stugge plank waardoor twee van hen niet aan hun sprong toekwamen. Ook in dit team ging het onderdeel brug echter prima. De volgende punten werden daar behaald: Het jongste meisje Elisa scoorde een keurige 8,35, gevolgd door Evi (zie foto) met een 8,00. Ook Joy, Sofie en Diana deden het netjes met achtereenvolgens een 7,25, 7,60 en 7,75.

In de middagwedstrijd turnden Jade en Chloé Snijders, Laura Verhoeven, Sharon Galloway, Judith Vogelezang, Esmay Onsoe en Stefanie Hakkesteegt bij de categorie jeugd tot en met senior. Zij hadden in de eerste wedstrijd alle zes tegenstanders verslagen, maar de onderlinge verschillen zijn klein bij deze competitie en dat zou later blijken. Er werd begonnen bij vloer. De hoogste score was hier voor Jade met 8.50, gevolgd door Laura met 8,40. Stefanie turnde voor het eerst een nieuwe serie: salto voorover-arabier-flikflak, die ze prima turnde. Vloer werd door OKK gewonnen. Ook sprong werd door de Ridderkerkse meiden winnend afgesloten. Nu was het Laura die de hoogste score haalde: 9.15! Jade deed het met 9.05 ook uitstekend. Bij brug waren Chloé Snijders en Esmay Onsoe het beste met respectievelijk 7.95 en 7.80. Laura, die bij de districtswedstrijden dit onderdeel glansrijk won met 9.15 toucheerde bij de afsprong de ligger met haar voeten en kwam na de landing met haar hand op de grond. Score 7.15. OKK werd bij brug 3e. De onderlinge verschillen waren klein, dus moest er ook op balk goed gepresteerd worden. Hoewel Jade, Chloé en Laura hier de hoogste scores van het team neerzetten wist niemand de oefening zonder vallen af te maken. Judith Vogelezang deed dat wel en scoorde 7,60 met een keurige oefening. Misschien had de weddenschap met trainer Hans Mom hier een positief effect. Feit is dat hij nu op de training extra op moet drukken in plaats van Judith. OKK werd tweede bij dit toestel. In de einduitslag werd het gecombineerde 1e team van OKK Dordrecht en DOTO eerste met 0.45 voorsprong op OKK. Omdat deze ploeg de vorige keer 7e was geworden, heeft OKK toch de beste papieren voor het kampioenschap. OKK zal bij een eerste of tweede plaats kampioen worden en ook een derde plaats zal nog voldoende zijn, maar dan moet het kampioenschap misschien worden gedeeld. De finale vindt plaats op 31 mei in H.I. Ambacht en het zal zeker een spannende wedstrijd worden.

 

Jong-talent