Competitiewedstrijd cluster 1in Zwijndrecht

2 februari 2008

 

Veerle in 't Veld Manon Meeusen Naomi Vink en Lisa Groeneveld Jesyy van Buren

Competitiestart: OKK tweede
Afgelopen zaterdag startte de turncompetitie van het rayon Dordrecht en Omstreken. Gymnastiekvereniging OKK nam hieraan met drie ploegen deel in twee categorieën. In beide categorieën eindigde een ploeg van OKK als tweede.

Instap en pupillen komen in niveau hoger uit
De groep van instap en pupillen van OKK , die allemaal in de 3e divisie uitkomen, was vorig jaar met overmacht kampioen geworden in de categorie van de 3e en 4e divisie. Nu besloot de leiding dat ze in de hoogste categorie in te schrijven, waar ook turnsters van 1e en 2e divisie ingeschreven kunnen worden. De ploeg bestaande uit Lisa Groeneveld, Jessy van Buren, Veerle in ’t Veld (zie foto), Manon Meeusen en Naomi Vink liet zien dat goed aan te kunnen. Ze hielden de twee ploegen van OKK Gorinchem en de onvolledige ploeg van O&O vrij gemakkelijk achter zich. Ze moesten wel de eerste plaats aan het team van DVO laten dat met ruim 5 punten verschil wist te winnen. Doelstelling voor de volgende wedstrijd zal zijn om een stuk van dit verschil te overbruggen.
De turnsters begonnen bij sprong waar iedereen goed presteerde en Naomi Vink met 8.90 het hoogst scoorde, gevolgd door Lisa Groeneveld met 8.60. Bij brug werden er wat foutjes gemaakt, mede doordat er nieuw geleerde elementen werden geturnd. Hier scoorden Lisa Groeneveld en Veerle in ’t Veld met 7.60 het hoogst. Bij balk was Jessy van Buren met 8.00 veruit de beste, maar ook Veerle . Lisa Groeneveld was haar bij vloer met 7.40 net voor. De punten van Naomi Vink en Manon Meeusen bleven wat achter bij de rest, maar zij worden als pupillen II veel zwaarder beoordeeld en starten dus al in een nadelige positie. Naomi turnde bij balk en brug niet optimaal en Manon liet steekjes vallen bij de afwerking.


Jessy van Buren Veerle in 't Veld
Jessy van Buren Veerle in 't Veld
Naomi Vink
Naomi Vink
Manon Meeusen Lisa Groeneveld
Manon Meeusen

Lisa Groeneveld


Junioren en senioren worden ook tweede
De ploeg bestaande uit junior Chloé Haulussy en de senioren Lisanne Fioole, Rona Barendse, Larissa Wilschut, Lotte Monshouwer en Caroline Mom eindigde als tweede achter O&O in de oudste categorie. De achterstand op O&O bedroeg slechts 1,20 pnt. Een kleine achterstand, waarbij nog ingecalculeerd moet worden dat O&O Lisanne Thies een niveau lager liet beoordelen dan bij de regiowedstrijden, waardoor haar uitgangswaarden fors hoger waren. Het team van OKK begon bij balk, het onderdeel dat dit seizoen nog niet zo goed verliep. Trainster Heleen Bervoets heeft hiervoor een trainingsplan geschreven waaraan de turnsters deze week zijn begonnen. Dat had direct al resultaat. Lisanne Fioole en Larissa Wilschut bleven op de balk en scoorden dan ook het hoogst met 8.55 en 8.30. Tevens behaalden het team de hoogste score van alle teams. Bij vloer scoorden Rona Barendse en Larissa Wilschut met 8.55 het hoogst. Bij de sprong scoorden Lotte Monshouwer en Caroline Mom met 8.10 en 8.00 het hoogst met een gehoekte tsukahara. Rona en Larissa zijn ook aan het trainen voor deze sprong, zij het dan de gehurkte versie ervan, maar konden met deze sprong nog niet hoog scoren. Lisanne Fioole pakte met 8.25 de winst op brug, net voor Lotte. Aan dit toestel verloor zij onlangs een kwalificatie voor deelname aan de landelijke wedstrijden. Nu revancheerde zij zich. Larissa Wilschut en Lotte Monshouwer scoorden individueel het hoogst bij OKK. Een prima prestatie van Larissa, maar vooral van Lotte, die net als Caroline Mom als tweede divisie turnster werd beoordeeld en daardoor met lagere uitgangswaarden en een strenger reglement te maken had.
OKK had met Joyce de Lange, Thara Bakker, Marcella van der Meulen, Alise Klijn en Lashawndra Sambo nog een ploeg in deze categorie. Thara Bakker en Alise Klijn deden het bij sprong met 7,75 het beste. Joyce de Lange scoorde van iedereen het hoogst op brug: 8.30 Bij de balk deed Marcella van der Meulen goede zaken met 8,05 en bij de vloer was het Lashawndra (zie foto) die met 8.90 het hoogste dagcijfer behaalde en Marcella ruim voor bleef. Hoogste totaal was hier voor Alise Klijn, die Lashawndra net voor bleef.
Volgende week zaterdag komen de overige ploegen van OKK aan bod. Zij turnen dan een thuiswedstrijd in de gymzaal aan de Graaf Lodewijkstraat.

Team-1

Alise Klijn Lotte Monshouwer Lashawndra Sambo Marcella van der Meulen Caroline Mom Joyce de Lange
Alise Klijn Lotte Monshouwer Lashawndra Sambo Marcella v.d. Meulen Caroline Mom Joyce de Lange