Competitie cluster 1 in Dordrecht

22 maart 2008 bij DVO


Kampioenschap halve punt te ver voor OKK

OKK moest afgelopen zaterdag winnen van O&O Zwijndrecht om nog een kans te maken op het kampioenschap in de hoogste afdeling van de turncompetitie. Hoewel het verschil met het Zwijndrechtse team minder was dan in de eerste ontmoeting bleef er toch een marge over van 0.45 pnt in het voordeel van O&O. Hierdoor is het praktisch zeker dat O&O kampioen gaat worden. Voor OKK rest dan hooguit een eervolle tweede plaats.

In de ochtenduren moesten eerst de instappers en pupillen hun wedstrijd turnen. De OKK-turnsters komen uit in de 3e divisie en moesten ook tegen tweede divisieturnsters. Daarbij is voor hen het nadeel dat hun uitgangswaarde een hele punt lager is; dit omdat zij iets gemakkelijkere oefeningen doen. Veerle in ‘t Veld deed het met 7.80 het beste aan de brug, gevolgd door Jessy van Buren met 7.60. Bij balk deden beide het met 7.10 evengoed. Bij brug was OKK 2e en bij balk 3e. Bij het onderdeel vloer was Lisa Groeneveld het beste met 7.90. Op dit onderdeel werd OKK 4e en was de kloof met de tegenstanders het grootst. Bij sprong wisten de Ridderkerkse turnsters echter als beste uit de bus te komen. Veerle en Jessy scoorden 9.55 en Manon Meeusen 9.35. In het eindtotaal was OKK 3e, één plaatsje minder dan in de eerste wedstrijd.

Daarna was het de beurt aan de twee teams met jeugd-, junior- en seniorturnsters. Zij moesten zoals eerder vermeld proberen O&O Zwijndrecht van zich af te schudden. Het eerste team begon bij vloer waar zij het beste teamresultaat neerzetten. Lotte Monshouwer (8.95) en Caroline Mom (8.70) scoorden het hoogst. Ook bij sprong was het Ridderkerkse team veruit het beste. Nu was het Caroline (zie foto) die Lotte net voor wist te blijven met een Tsukaharasprong. De winst had nog hoger uit kunnen vallen als ook Lisanne Fioole, Rona Barendse en Larissa Wilschut deze sprong hadden kunnen turnen. Zij zijn echter nog in de voorbereidingsfase en turnden deze sprong wel in, maar sprongen voor de wedstrijd hun oude basissprong. Zij zullen zich nog iets moeten verbeteren om in mei met de finale ook een Tsukahara te kunnen turnen. Martine Kuiper kan dan wellicht als eerste OKK-turnster een Yamasita met hele schroef turnen. Nu deed ze de Yamasita met een halve draai en scoorde  8.15.
Bij brug en balk werden de Ridderkerkse turnsters respectievelijk 2e en 3e. Bij brug wist Caroline Mom net voor Lotte Monshouwer te eindigen en bij balk was de winst weggelegd voor Lisanne Fioole (8.10), die Larissa Wilschut met 7.95 net achter zich hield. OKK scoorde in het totaal 129.70 en moest de winst laten aan O&O dat 130.15 scoorde.
Het tweede team werd vierde. Zij moesten ook DVO voor laten gaan dat nu weer een compleet team had. OKK-Gorkum had zich teruggetrokken wegens blessures. Joyce de Lange (zie foto) maakte de beste indruk. Zij had een prima wedstrijd en scoorde 31.20. Thara Bakker (30.00),  Chloé Haulussy (29.70), Lashawndra Sambo(29,60), Alise Klijn (29.45) en Marcella van der Meulen (29,10) turnden een goede wedstrijd met slechts hier en daar een foutje en deden weinig voor elkaar onder.


Uitslag competitie
Team 1 werd 1e, team 2 4e