Regiokampioenschappen 21-28 januari 2007

Sharon Galloway

Nog drie OKK-turnsters doorgestroomd

Afgelopen weekeinde wisten nog drie van de vier turnsters van gymnastiekvereniging OKK zich te plaatsen voor de landelijke vervolgwedstrijden. De beste prestatie hiervoor leverde Sharon Galloway door zich bij de beste twintig te turnen in een veld van 75 turnsters. Marlot Warso en Caroline Mom hadden het gemakkelijker en hoefden alleen mee te turnen bij de senioren in de 2e divisie. Hier mochten alle turnsters door.

Zaterdag turnde Sharon Galloway ontspannen haar wedstrijd bij de jeugd 4e divisie. Ze begon met 7.80 op sprong, wat voor haar een prima prestatie is. Bij brug deed ze het nog beter door 4e te worden op dit toestel met 8.44 pt. in het grote deelnemersveld. Op de balk werkte ze erg netjes, maar niet stabiel. Ze moest dan ook de balk een paar keer opnieuw beklimmen. Haar score van 6.60 was in dat licht gezien nog voldoende. Bij vloer steeg ze boven zichzelf uit door met 8.10 een 3e plaats te behalen. Door de balk kon ze een top-5 notering vergeten, maar haar 15e plaats was voldoende om voor het eerst door te stromen naar de landelijke wedstrijden.

Haar clubgenootje Alise Klijn kon het even later niet bolwerken tegen de overige junioren in de 3e divisie. Ze turnde een gelijkmatige wedstrijd zonder grote fouten. Zij bleef bijvoorbeeld netjes op de balk, maar in de afwerking zaten nog teveel onregelmatigheden. Daardoor waren haar cijfers net niet hoog genoeg om doorstroming te bewerkstelligen. Zij belandde uiteindelijk op een 25e plaats. Een plek bij de beste 20 was voldoende geweest, maar zat er dit jaar niet in.

Sharon Galloway plaatste zich verrassend voor de districtskampioenschappen

 

Senioren Marlot Warso en Caroline Mom begonnen hun wedstrijd prima bij de senioren. Met 8.20 en 8.35 voor hun Tsukahara werden ze respectievelijk 5e en 2e bij sprong. Marlot turnde bij brug een goede oefening, maar miste wel de bonus voor haar verbinding. Caroline moest helaas naar de grond na haar losom-handstand wat haar een halve punt kostte. Bij balk gebeurde eigenlijk hetzelfde. Marlot turnde een goede oefening, maar miste ook hier een verbinding. Haar cijfer (8.14) was wel goed voor een 3e plaats. Caroline moest ook hier het toestel een keer verlaten en miste ook een verbinding. Bij vloer wilde Caroline zich revancheren door voor het eerst een salto met anderhalve schroef te turnen. Ze heeft deze wel ingeturnd, maar besloot toch op safe te spelen. Ze turnde naar behoren, maar de jury was haar niet erg goed gezind en waardeerde een tweetal onderdelen af, waardoor haar cijfer erg laag uitviel. Ze werd 13e en gaat door. Wel hoopt de 1e jaars HALO-studente volgende keer beter voor de dag te kunnen komen.
Marlot had na drie onderdelen en goede cijfers zicht op een podiumplaats. Ze strandde echter in het zicht van de haven. Haar nieuwe serie kwam niet goed uit de verf, waardoor ze uit ritme raakte en in het laatste deel van haar vloeroefening ook niet rond kwam bij haar twistsalto. Het werd een 7e plaats voor de dit jaar naar de 2e divisie gepromoveerde turnster. Nu alle regiowedstrijden zijn geturnd kan de eindbalans worden opgemaakt. Met de resultaten van vorige week meegerekend bleef de medailleteller op 4 staan en precies 60% van de turnsters is doorgestroomd. “Een resultaat wat niet helemaal tot tevredenheid stemt. Niet alleen de turnsters moeten op zoek naar verbeterpunten, maar ook wij als trainers”, verwoordde trainer Hans Mom, namens alle trainer(st)ers, “Maar dat is ook wel weer het leuke van wedstrijdsport bedrijven. Je bent er nooit mee klaar en elke wedstrijd geeft weer nieuwe uitdagingen”.