Rayonkampioenschappen

9 juni 2007 Hardinxveld - Giessendam

 

Melissa en Sharon Laura en Chloe
Melissa Koorn zilver / Sharon Galloway brons
Laura Verhoeven goud / Chloé Snijders brons

Acht medailles voor OKK

Tijdens de rayonkampioenschappen behaalden acht turnsters van gymnastiekvereniging OKK een medaille. Laura Verhoeven was de meest succesvolste. Zij wist in de hoogste categorie bij de senioren een gouden medaille te behalen. Verder werden er nog twee zilveren en vijf bronzen plakken behaald. Een leuke afsluiting van het seizoen dus voor de prijswinnaressen.

Een respectabel aantal medailles ging er dus mee terug richting Ridderkerk, maar OKK was toch minder succesvol als vorig jaar toen de Ridderkerkse equipe maar liefst 21 medailles wist binnen te halen. Eén van de redenen van de lagere score is dat meerdere prijswinnaars van vorig jaar nu naar de derde divisie zijn overgestapt. Zij zijn echter uitgesloten van deze kampioenschappen. Alleen turnsters van de vierde divisie of lager mogen deelnemen. OKK nam deel met in het totaal 27 turnsters van de diverse wedstrijdgroepen, waarvan er dus acht in de prijzen vielen.

Laura Verhoeven wist haar titel van vorig jaar bij de senioren niveau 6 te prolongeren. Zij mocht na een spannende strijd met haar beide clubgenoten, Chloé en Jade Snijders, het hoogste treetje van het ereschavot beklimmen. Chloé wist voor het eerst dit jaar haar zus Jade te verslaan en werd uiteindelijk 3e, net voor haar zus.
Tweede plaatsen waren er voor Simone van Wijngaarden bij de jeugd in niveau 9 en voor Melissa Koorn bij de pupillen in niveau 10. Simone was de sterkste in haar groep op balk, maar Vanessa Mook van Sparta Dordrecht was dusdanig sterk op de brug dat het verschil niet meer goed te maken was. Melissa Koorn deed het goed in haar eerste wedstrijdseizoen bij de pupillen I. In een regelmatige wedstrijd hield ze Lieke Nusteling, ook van OKK, achter zich. Laura de Winter van Synergos was echter veel te sterk en won het goud. Zilver dus voor Melissa en brons voor Lieke Nusteling.

Derde plaatsen waren er dan ook nog voor Sharon Galloway bij de jeugd niveau 8, voor Leonie Fioole bij de senioren niveau 10 en voor Annelies Heester bij de junioren niveau 10.
Sharon deed het uitstekend op balk en bij sprong, maar liet bij vloer en brug wat punten liggen. Wellicht had er anders nog meer voor haar in gezeten.
Leonie Fioole verraste met haar derde plaats. Leonie die verder geen wedstrijden meer doet en hooguit eenmaal per week traint mocht een bronzen medaille ophalen.
Annelies kon haar titel van vorig jaar niet prolongeren in deze klasse, maar bereikte toch weer het podium en liet zich ook de bronzen plak omhangen.

Dan waren er nog turnsters die het ook goed deden, maar net buiten de prijzen vielen. Lisa Groeneveld werd 4e bij de categorie instap niveau 11, maar zij nam het op tegen meisjes van een jaar ouder, dus zette zij een goede prestatie neer. Judith Vogelezang behaalde ook een vierde plaats bij de pupil 2 in niveau 9. Tanya Schaap werd vierde bij de senioren in niveau 9.
Hoe het de overige turnsters is vergaan kunt u lezen op de website van OKK: www.okkridderkerk.nl.

Terug naar de homepage