Halve Finale 3e divisie

Op zaterdag 3 maart turnden acht turnsters van OKK Ridderkerk de halve finale in Cappelle aan de IJssel.

De instappers Jessy van Buren, Farhanna Oppier en Veerle in ’t Veld begonnen in baan 1

Een magere start
De meisjes begonnen de wedstrijd op balk. Ze waren erg zenuwachtig en dat bleek ook uit de resultaten. Ze turnden alle drie de onderdelen die ze moesten doen, maar er werden veel kleine foutjes gemaakt.
Jessy behaalde hier, door haar mooie en ruime sprongen een 7.05. Farhanna scoorde een 5.95 en Veerle, die helaas 3 maal de balk moest verlaten, een 5.35.
Maar de meisjes hadden aan hun trainsters Liesbeth Grootendorst en Marcella van der Meulen beloofd om het goed te maken bij hun volgende toestel. En dat deden ze. Ze lieten alle drie een nette vrije oefening zien. Al werd er 1 foutje gemaakt door Farhanna. Zij ging tijdens haar oefening de verkeerde kant op, waardoor ze buiten de witte lijn kwam. Jessy behaalde met een 7.5 het hoogste cijfer.
Het volgende toestel waar de meisjes naar toe gingen was sprong. Ze lieten alle 3 zien wat ze konden. Het hoogste cijfer werd gehaald door Farhanna. Haar ruime sprong werd gewaardeerd met een 8.65.

1e op brug
Nog 1 toestel te gaan. De brug. Eén van de sterkste toestellen van de meisjes. En dat bleek ook wel uit de hoge cijfers. Het hoogste cijfer werd behaald door Jessy. Haar bijna foutloze oefening werd gewaardeerd met een 9.5, wat haar een 1e plek opleverde op dit toestel. Gevolgd door Veerle, die na een lange tijd weer een salto als afsprong turnde. Zij scoorde voor dit toestel een 9.1.
Jessy eindigde met 32.20 op de 5e plaats, wat haar een plek in de finale opleverde.
Farhanna eindigde met 29.80 als 19e die met een klein verschil gevolgd werd door Veerle, die op de 21ste plaats eindigde met 29.60. Ze hebben misschien niet allemaal de finale gehaald, maar ze hebben alle 3 zeker wel een goede wedstrijd geturnd.

Pupillen 1
Op de andere baan was Naomi ingedeeld bij de pupillen 1. Naomi startte met brug. Tijdens het inturnen gingen sommige onderdelen niet helemaal zoals het hoorde, dus begon zij een beetje nerveus aan haar wedstrijdoefening. De wedstrijdoefening ging een stuk beter, de pendelkip met wat gebogen armen en benen, maar de salto als afsprong was heel netjes. Cijfer: 7.8
Tweede onderdeel was sprong. De aanloop had wat feller gekund waardoor de afzweef in de 2de fase van de overslag (afzet) ruimer zou zijn geweest maar het was een redelijk goede sprong. Cijfer: 8.4
Derde onderdeel was vloer. Naomi heeft 3/4 van de oefening echt heel mooi en goed geturnd, echter na het bruggetje a.o. raakte ze uit evenwicht, kwam niet lekker uit voor de laatste serie en het laatste gedeelte van de oefening was wat gehaast en minder afgewerkt (wat jammer was, want het was een mooie oefening verder). Cijfer: 7.3
Laatste onderdeel was de balk. Meestal een onderdeel waar Naomi toch heel zenuwachtig voor is en dan ook heel snel haar oefening doet en niet meer echt let op haar afwerking en sprongetjes. Het ging nu al veel beter, de sprongetjes kunnen nog wel wat hoger en netter maar waren toch beter gesprongen, de handstand was te zacht ingezet waardoor ze niet echt in handstand stond maar al met al een nette oefening. Cijfer: 6.0

Al met al heeft Naomi een goede wedstrijd in de 3de divisie geturnd en is in deze 1/2 finale met 29,5 p 18de geworden van 36 meisjes. Een hele goede prestatie voor het eerste seizoen in dit niveau. Naomi, je mag echt trots op jezelf zijn.

Jeugd niveau 7
Thara Bakker maakte iets teveel kleine foutjes om kansrijk te zijn na drie onderdelen. Ze bezette toen een 21e plaats. Toen ook de balk ditmaal te veel problemen opleverde was een finaleplaats definitief verkeken. Jammer voor Thara, maar ze is dit seizoen wel een ronde verder gekomen dan vorig jaar.

Junioren niveau 6
De tweede turnster, die zich plaatste was Lisanne Fioole. Lisanne was tijdens de regiowedstrijden verrassend tweede geworden, maar dat is nog geen garantie dat ze de finale gemakkelijk zou kunnen bereiken. In haar categorie gingen maar 9 turnster van de 33 door naar de eindstrijd. Lisanne begon goed op balk, waar ze met 8.45 tweede werd. Haar 5e plaats bij sprong gaf uiteindelijk voldoende uitzicht op een finaleplaats, die ze waarmaakte door als 6e te eindigen.

Senioren niveau 5
De derde turnster die zich wist te plaatsen was Lotte Monshouwer, die tijdens de regiowedstrijd ook tweede was geworden. Bij Lotte gingen ook maar 9 turnsters van de 32 door. Lotte begon goed bij sprong met 8.65 en een tweede plaats. Bij brug en balk liet ze echter twee keer een halve punt liggen, waardoor een medaille er niet meer in zat. Wel turnde ze bij vloer voor het eerst sinds lange tijd weer een schroefsalto. Mede daardoor was haar score van 8.50 voldoende om de 8e plaatst te bezetten en voor het eerst sinds vier jaar weer de finale te bereiken.

 

Larissa Wilschut moest in deze categorie eenmaal van de balk, wat haar een halve punt kostte. Had ze blijven staan dan had ze het net gehaald. Ze kon haar finaleplaats van vorig jaar dus niet prolongeren, maar turnde verder een goede wedstrijd.