Halve Finale 2e divisie

Caroline en Marlot

Marlot Warso en Caroline Mom ook naar turnfinale

Afgelopen zaterdag wisten Marlot Warso en Caroline Mom zich bij de halve finale van de 2e divisie turnen beiden te plaatsen voor de finale. Caroline miste zelfs op een haar na een medaille. Hiermee komt het totaal aantal finaleplaatsen voor gymnastiekvereniging OKK in de 2e t/m 4e divisie op zeven. Dit is een absoluut record dat tot tevredenheid stemt in het Ridderkerkse team.

Marlot en Caroline waren in deze finale beland via respectievelijk een 6e en 12e plaats. Ze wisten dat ze bij de eerste achttien turnsters van de 36 deelneemsters moesten eindigen om de finale te bereiken. Er werd begonnen bij balk, altijd een lastig toestel, maar zowel Marlot als Caroline hebben in het verleden bewezen hier hun “mannetje” te staan. Caroline moest als eerste en turnde een beheerste oefening met slechts één grote wankel. Score: 8.10 (10e). Marlot was iets minder stabiel als anders, maar bleef ook op de balk en scoorde 7.95 (14e). Beide misten wel de acrobatische verbinding en lieten zo tweetiende punt liggen.
Bij vloer turnde Caroline een prima oefening. In het verleden was dat echter geen garantie dat daar ook een hoge score aan was gekoppeld. Toen er 8.65 op de borden kwam was ze dan ook uiterst tevreden. Het bleek haar zelfs een 3e plaats op dit toestel op te leveren. Marlot, die dit seizoen een nieuwe oefening turnt, scoorde 8.05 (19e). Haar salto voorover-arabier-salto kwam niet uit de verf en dat zorgde voor een flinke aftrek, dus was ze niet geheel tevreden. De rest van haar oefening gaat echter steeds beter. Het duurt namelijk altijd even voordat een nieuwe oefening goed ingeslepen is.

Bij de pegases sprongen beide turnsters een Tsukahara gehurkt, een moeilijke sprong, die door betere trainingsmethoden echter steeds vaker getoond wordt op wedstrijden. Caroline scoorde 8.40 (12e) met haar eerste sprong en Marlot 8.30 (15e). Marlot kreeg voor beide sprongen precies hetzelfde cijfer, Caroline had bij haar tweede sprong teveel rotatie en belandde dus op de grond. Daar de beste sprong telt, had dit verder geen gevolgen.
Bij brug turnden beide turnsters op safe en maakten geen fouten. Caroline scoorde 7.833 (12e) en Marlot eindigde met 7.633 (21e).
Bij het bekend maken van de uitslag bleek Caroline met 32.983 een prachtige vierde plaats te hebben behaald. Ze verbeterde zich met ruim een hele punt t.o.v. de voorronde. Marlot, die overigens zowel bij de regiowedstrijden als bij de voorronde Caroline voor wist te blijven eindigde op een 16e plaats met 31.933. Ook dat was een verbetering van 0.333 ten opzichte van de voorronde. Beide turnsters plaatsten zich zodoende voor de finale. Deze finale is op 20 mei in Terneuzen. Op de 19e mei is daar ook de finale van de 3e divisie.

Trainer Hans Mom was dik tevreden met de resultaten: “Ondanks het geringe aantal  trainingsuren dat wij maken hebben we het dit jaar nog beter gedaan dan vorig jaar. Dan is een compliment naar de turnsters, die toch uiteindelijk het resultaat neer moeten zetten, op zijn plaats. Wij, dat zijn zes gediplomeerde train(st)ers en aantal hulpleidsters, proberen de sfeer te scheppen waarin ze dat zo goed mogelijk kunnen doen. Dat lukt de ene keer natuurlijk beter dan de andere keer.”