Districtswedstrijd 4e divisie

Jade Snijders en Laura Verhoeven naar Finale

Tijdens de districtswedstrijden wisten de turnsters Jade Snijders en Laura Verhoeven van gymnastiekvereniging OKK zich te plaatsen voor de landelijke finale die op 14 april wordt gehouden in Franeker. In een spannende wedstrijd wisten zij zich bij de beste acht te turnen. Voor de overige drie turnsters was deze wedstrijd het eindstation.

Revanche
Jade Snijders en Laura Verhoeven waren er op gebrand revanche te nemen op de teleurstellend verlopen districtswedstrijd van vorig seizoen. Er ging toen van alles mis, niet alleen bij de turnsters zelf, maar ook bij de jurering en bij het bekendmaken van de cijfers op de scoreborden.
De turnsters begonnen nu bij brug met goede oefeningen. Laura scoorde het hoogst met 8.65 (4e plaats). Zij was hier de enige turnsters met een uitgangswaarde 10! Jade scoorde 8.25 en Chloé Snijders (zie foto), de zus van Jade die zich ook geplaatst had, scoorde 8.20.


Bij balk werd deze goede trend voortgezet. Alledrie wisten op de balk te blijven en zorgden zodoende voor een goede score. Jade deed hier prima zaken door 8.35 te scoren (6e plaats), Chloé eindigde op 7.95 en Laura scoorde 7.80.
Bij vrije oefening scoorde Jade met een mooie oefening haar hoogste cijfer: 8.50 (5e). Laura turnde voor het eerst haar nieuwe vrije oefening. Het is altijd maar afwachten hoe dat uitvalt. Trainster Heleen Bervoets, die voor de choreografie tekende, kon echter tevreden zijn; Laura scoorde 8.20. Chloé ging als enige uit van een 10. Haar score van 7.30 viel daarom ook een beetje tegen.
Omdat er geen tussenstanden werden gegeven was het moeilijk te bepalen hoe de turnsters er voor stonden. Wel werden de scoreborden goed in de gaten gehouden en was het duidelijk dat het spannend ging worden wie er een finaleplaats kon gaan behalen. Jade stond er het beste voor, maar dat was zeker geen garantie. Op het laatste onderdeel scoorde Jade 8.00 met een overslag, nadat haar overslag hele draai niet lekker uit de verf kwam. Die laatste sprong werd bij Laura wel beter gewaardeerd en wel met 8.15. Chloé deed het zelfs nog beter, zij scoorde 8.30. Uiteindelijk bleken Jade en Laura allebei naar de finale te mogen doordat ze respectievelijk als 6e en 7e waren geëindigd. Chloé werd 21e en dat was precies de plaats waar op gerekend kon worden gezien haar plaatsing bij de regio.

Gespannen
Stefanie Hakkesteegt kwam voor OKK uit in de categorie pupillen II. Ze begon haar wedstrijd met haar vloeroefening. Tijdens het inturnen was ze erg gespannen, maar toen ze eenmaal aan de wedstrijdoefening begon, was ze wat relaxter en ging ze er volledig voor. De oefening had hier en daar wat netter gekund en de sprongen wat hoger, maar al met al liep de oefening goed op de muziek. Cijfer: 6.25.
Het 2de onderdeel was overslag over de Pegases. Stefanie sprong 2 x een goede overslag en kreeg hiervoor als cijfer: 7.90 Bij brug was ze heel nerveus voor de salto af en die ging ook niet met inturnen. Besloten werd deze afsprong niet te turnen. Stefanie moest er dan wel voor zorgen de rest van de oefening goed en netjes te doen. Stefanie turnde een redelijke oefening, maar had hier en daar ligt gebogen armen en knieën. Cijfer: 7.10.
Op het laatste toestel, de balk, was Stefanie een beetje onzeker. De sprongen waren wat voorzichtig en soms was ze wat ontspannen, maar ze is netjes op de balk gebleven en kreeg wat ze verdiende: 6.80. Ze behaalde in het totaal 28.05 en werd 27ste van de 40 turnsters.


Goede prestatie
Sharon Galloway leverde relatief gezien de beste prestatie van alle Ridderkerkse turnsters. Met haar veertiende plaats op de regiowedstrijd in januari zou je kunnen verwachten dat ze zou moeten strijden om een plaats tussen de 25e en 30e plek. Sharon dacht daar zelf blijkbaar anders over en presteerde vooral bij sprong en brug erg goed en wist weer op de veertiende plaats te eindigen. Op het onderdeel sprong is ze de laatste tijd goed vooruit gegaan. Haar overslag werd gewaardeerd met 8.10 wat haar een 3e plaats opleverde van de 34 deelneemsters. Haar hoogste score was 8.50 voor brug (6e plaats). Op vloer en balk kan ze zich nog verbeteren door meer op de afwerking te letten. Haar puntentotaal was 31.90; bijna een punt hoger dan de vorige wedstrijd.