OKK tweede bij turncompetitie

OKK-team

Boven: Caroline Mom, Lotte Monshouwer, Lisanne Fioole, Martine Kuiper
Midden: Rona barendse, Larissa wilschut en Thara Bakker
Onder: Chloé Haulussy, Romy Plaisier, Marcella v.d. Meulen, Marlot Warso en Alise Klijn

Zaterdag werd de laatste wedstrijd geturnd voor de turncompetitie van het rayon Dordrecht e.o. Het algemeen klassement stond eigenlijk al vast. O&O uit Zwijndrecht stond eerste en bleef dat ook na deze wedstrijd, die ze nipt wonnen van het eerste team van OKK. OKK bleef op hun beurt DVO voor de derde keer op rij voor, zodat turnsters van de Ridderkerkse gymnastiekvereniging als tweede in de hoogste klasse van het rayon eindigde.

OKK bracht als enige twee teams, voltallig op de wedstrijdvloer. Zeven senioren, twee junioren en drie jeugdturnsters namen het op tegen de ploegen van O&O, DVO en OKK-Hardinxveld/Gorinchem. Het tweede team had als belangrijkste opdracht om het gecombineerde team van OKK-Hardinxveld/Gorinchem van het lijf te houden. Daarin slaagden ze uiteindelijk door met 126.30 precies 1.40 meer te scoren dat de tegenstander. De beste score werd behaald op vloer, terwijl ook bij brug en sprong goed werd gepresteerd. Op balk was de uitvoering redelijk in orde, maar er werden teveel vallen gemaakt. Alleen Alise Klijn (8.35) en Larissa Wilschut (8.15) deden het wel prima op dit moeilijke toestel.

De individuele scores van dit tweede team waren:
Romy Plaisier - bezig aan haar laatste wedstrijd - 29.60
Marcella v.d. Meulen 29.90 met als beste toestel vloer (8.45)
Martine Kuiper 30.15, die ook op vloer het beste scoorde met 8.35
Thara Bakker 31,35 – zij scoorde het hoogste voor de ploeg bij vloer (8.60)
Alise Klijn 31.60, turnde een prima wedstrijd met weinig fouten
Larissa Wilschut 32.50. Ook zij maakte een goede indruk en kon tevreden zijn met haar prestatie.

Doordat er geen tussentijds klassement werd bekend gemaakt ontging het zowel de ploegen van DVO, O&O en OKK, als het publiek ,dat er tussen deze drie ploegen een spannende strijd om de eerste drie plaatsen gaande was. O&O trok aan het langste eind en eindigde op 136.10, het eerste team van OKK kwam uit op 135.10 en DVO op 134.45. OKK deed het op sprong het beste van de drie met 33.90. De onderdelen balk en vloer gingen naar DVO, hoewel OKK op balk, waar goed en stabiel werd geturnd, slechts 0.05 toe hoefde te geven. Brug werd een prooi voor het Zwijndrechtse team met de score van 35.10.

De individuele scores van het eerste team van OKK waren:
Marlot Warso 31.40, beste bij sprong, maar liet wat zitten bij brug en vloer.
Chloé Haulussy 31.70, goede wedstrijd en hoge score bij vloer met 8.55.
Lotte Monshouwer, 32.50, hoogste score van het team bij brug met 8.85. Had last van een lichte blessure waardoor ze haar series op vloer liet lopen.
Rona Barendse 32.60, weer terug na blessureleed en turnde beste wedstrijd van het seizoen, vooral op brug en vloer.
Lisanne Fioole 33.60, meest stabiele turnster dit seizoen, hoogste score op vloer 8.60
Caroline Mom 34.05, turnde weer eens als vanouds, hoogste scores 8.60 voor vloer en brug.

Dit was het laatste optreden van OKK van dit seizoen. Een seizoen waar met tevredenheid op wordt terug gezien. Maar liefst zeven landelijke finaleplaatsen werden veroverd: Jade Snijders en Laura Verhoeven in de vierde divisie, Jessy van Buren, Lisanne Fioole en Lotte Monshouwer in de derde divisie en Marlot Warso en Caroline Mom in de tweede divisie. Kroon op al het werk was de Nederlandse titel voor Lotte Monshouwer bij de senioren in de derde divisie en de derde plaats voor Lisanne Fioole bij de junioren. Verder werden er twee teams kampioen in de turncompetitie en was er een rayonkampioenschap voor Laura Verhoeven bij de senioren. Individueel waren er nog zilveren medailles voor Lotte Monshouwer, Lisanne Fioole en Melissa Koorn en bronzen voor Laura verhoeven, Jade Snijders, Sharon Galloway en Chloé Snijders op de diverse wedstrijden. Al met al een prima seizoen voor OKK!

Terug naar de homepage